Zorg en comfort

Woning aanpassen

Langer thuisblijven in je eigen omgeving? Mits een aantal hulpmiddelen en aanpassingen kan dit mogelijk zijn. Onze ergotherapeuten bieden je gratis advies.

Als je ouder wordt of door een ziekte of beperking wordt getroffen, ondervind je vaak heel wat praktische problemen. Onze ergotherapeuten helpen je om je levenskwaliteit te verhogen. 

Reken op onze ergotherapeuten

Onze ergotherapeuten geven je gratis en deskundig advies zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren. Ze bekijken samen met jou wat er moeilijk loopt en gaan op zoek naar een oplossing. Ze kunnen je informatie geven over de kostprijs, een offerte opmaken en in sommige gevallen de bestelling voor jou doen. 

Soorten advies

  • Woningaanpassingen: we gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossingen om je het leven thuis veilig en gemakkelijk te maken. Dit kan gaan tot een uitgebreide woningaanpassing.
  • Hulpmiddelen en technologie: voor heel wat praktische problemen bestaan er handige en vaak goedkope oplossingen. We informeren je over het aanbod, het gebruik en waar je hulpmiddelen kunt kopen of huren.
  • Valpreventie: drempels, losliggende draden, tapijten, gladde vloeren, ... We geven je tips om het gevaar in huis te beperken. 
  • Financieel advies: misschien heb je wel recht op een tussenkomst van de Vlaamse Gemeenschap, je provincie of van het Vlaams Agentschap voor Personen met Handicap (VAPH) voor de aankoop van hulpmiddelen en woningaanpassingen? Wij bekijken de mogelijkheid om een extra financiële tussenkomst te verkrijgen.

Wil je advies van onze ergotherapeut?

Maak een afspraak voor een adviesgesprek met een medewerker van onze Dienst Maatschappelijk Werk. Onze ergotherapeut zal je contacteren.

Ben je mantelzorger en zorg je als partner, familielid of buur voor de administratie van een naaste?

Dan vind je het vast nuttig dat wij jou als contactpersoon kunnen bereiken bij vragen over het dossier van de persoon waarvoor je zorgt. Vraag hem of haar om jou te registreren als contactpersoon in zijn of haar ziekenfondsdossier.

Aankoop materiaal

Voor de aankoop van materiaal kun je ook terecht bij shopavita.be, de gezondheidsshop van Partena Ziekenfonds. 

Leden van Partena Ziekenfonds krijgen een directe korting van 10% op aankopen bij shopavita.be. Van zodra de kostprijs 50 euro of meer bedraagt, worden de materialen of hulpmiddelen gratis aan huis geleverd.

Rubriek Woningaanpassing-Shop

shopavita.be

Rubriek Langer comfortabel thuis

Moet de ergonomie van je woning beter aangepast worden aan je huidige noden? Deze producten uit onze gezondheidsshop shopavita.be helpen je verder.

Bekijk in de shop

Meer over hospitalisatie en revalidatie

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Thuiszorg ouderen

We helpen je vooruit

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

poetshulp gezinszorg

Poetshulp met een plus dankzij Gezinszorg

Wist je dat Partena en OZ Gezinszorg een team van poetshulpen ter beschikking heeft dat speciaal opgeleid is om te poetsen en te strijken bij zorgbehoevenden? Betalen kun je ook met dienstencheques, op basis van je inkomen. We helpen je graag poetshulp op maat te vinden.

Mantelzorger

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

Het kan soms snel gaan. Een ziekte, een ongeval, de start van een therapie en een revalidatie kunnen ervoor zorgen dat je plots hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er heel wat mensen die de zorg voor die persoon met veel plezier op zich nemen. Mantelzorgers, zoals dat heet. Maar wat als jij er binnenkort eentje wordt?

Extra zorg nodig?

Ben je ziek, herstellend of hulpbehoevend? Net bevallen of gewoon extra hulp nodig? Onze ervaren dienstverleners van de thuiszorgdienst helpen je graag verder.

Thuiszorg aanvragen Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena