Sociale dienstverlening

Tijdelijke opvangmogelijkheden

Sta je in voor de verzorging van een zorgbehoevende in de thuissituatie of ben je zelf zorgbehoevend? Of ben je herstellend na een ziekenhuisopname? Dan kan tijdelijke opvang even voor wat ademruimte zorgen.

Waarmee kan onze Dienst Maatschappelijk Werk jou helpen?

Onze maatschappelijk werkers ondersteunen jou om je weg hierin te zoeken en de beste keuze te maken aansluitend op je (zorg-)noden. Dit kan in de vorm van een kortverblijf, een zorgverblijf, dag- of nachtopvang.

Kortverblijf

Sta je in voor de verzorging van een zorgbehoevende in de thuissituatie of ben je zelf zorgbehoevend? Worden de zorgtaken je even te veel of heb je even een adempauze nodig? Is de de zorgbehoevende ouder dan 65 jaar, dan kan hij of zij tijdelijk terecht in een woonzorgcentrum voor een ‘kortverblijf’.

Om een kortverblijf te regelen, neem je contact op met een woonzorgcentrum. Op www.kortverblijven.be kun je zelf nagaan of er een vrije plaats is in je buurt.

Ontdek je Partena-korting voor kortverblijf.

Zorgverblijf

Ben je herstellend na een ziekenhuisopname of een zware behandeling, dan kun je terecht in een aangepast hersteloord om op krachten te komen. Tijdens een herstelverblijf ligt de nadruk op herstellen en niet op behandelen. De meeste centra bieden bovendien de mogelijkheid om een partner of mantelzorger mee te brengen.

Als je kiest voor een erkend zorgverblijf, krijg je via je ziekenfonds een vergoeding.

Ontdek je Partena-voordeel voor een zorgverblijf.

Dagopvang en nachtopvang

Voor zorgbehoevende bejaarden of voor personen met een handicap vanaf 19 jaar. De dagopvang dient te gebeuren in een erkend centrum, de nachtopvang in een residentiële omgeving of thuis. Thuis kun je kiezen voor opvang door een verpleegkundige, een oppashulp van een erkende thuiszorgorganisatie of door een vrijwilliger van een dienst voor vrijwilligerswerk (bv. Helpper).

Ontdek je Partena-voordeel voor dag- en nachtopvang.

Sociale tegemoetkomingen

Advies op maat via video 

Stel je vraag aan een klantenadviseur en krijg persoonlijk advies. Plan een videogesprek wanneer het jou past. Je ziet meteen de beschikbaarheid en hoeft nooit lang te wachten.

Maak een afspraak

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena