Thuiszorg

Palliatieve zorg

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de laatste fase van hun leven in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven. Een palliatieve thuiszorgdienst kan jou en je omgeving hierbij ondersteunen. Partena Ziekenfonds regelt het voor jou.

Om de periode voor het levenseinde zo optimaal mogelijk te laten verlopen, kan een dienst voor palliatieve thuiszorg ingeschakeld worden.

Wat houdt palliatieve zorg in

Palliatieve zorg bevordert de levenskwaliteit van patiënten met een levensbedreigende ziekte en hun familie door het vermijden en het bestrijden van lijden. Het wordt georganiseerd door diensten voor palliatieve thuiszorg, die over zowel vrijwilligers als professionelen beschikkenpsychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, ...

Palliatieve thuiszorgpremie

Palliatieve patiënten die thuis verzorgd worden, hebben recht op een forfaitaire tegemoetkoming. Dit forfait is bedoeld om de kosten te dekken die niet door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald worden. De palliatieve thuiszorgpremie kan door de huisdokter aangevraagd worden.

Zorg nodig? 

Vraag thuiszorg aan via ons contactformulier.

Extra zorg nodig?

Ben je ziek, herstellend of hulpbehoevend? Net bevallen of gewoon extra hulp nodig? Onze ervaren dienstverleners van de thuiszorgdienst helpen je graag verder.

Thuiszorg aanvragen Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena