Sociale dienstverlening

Mantelzorger

Zorg jij in je nabije omgeving voor een naaste? Als mantelzorger sta je er niet alleen voor. Partena Ziekenfonds biedt je hulp en ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. 

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is hulp aan een zorgbehoevende door iemand uit de directe omgeving van die persoon. Als mantelzorger bied je langdurig en onbetaald hulp aan een chronisch zieke, een persoon met een beperking, of een hulpbehoevende persoon uit je omgeving. Dat kan je partner, je ouder of je kind zijn. Maar je kunt ook mantelzorger zijn van een familielid, een vriend of een kennis.

Wil je je laten registreren als contactpersoon in het dossier van de persoon voor wie je zorgt? Laat de persoon voor wie jij zorgt ons hiervoor dan een volmacht geven.

Erkenning als mantelzorger

Elke mantelzorger kan sinds 1/9/2020 een officiële erkenning aanvragen via het ziekenfonds. Deze erkenning bestaat uit 2 types van erkenningsattesten:

  • een algemene erkenning
  • een erkenning in het kader van een sociaal recht, om bv. mantelzorgverlof aan te vragen. 

Lees hoe je een erkenning kunt aanvragen.

Extra ondersteuning bij mantelzorg

Zorg dragen
Ken jij een zorgdrager? Of ben je er zelf een? Doe de test.

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Mantelzorger

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

Het kan soms snel gaan. Een ziekte, een ongeval, de start van een therapie en een revalidatie kunnen ervoor zorgen dat je plots hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er heel wat mensen die de zorg voor die persoon met veel plezier op zich nemen. Mantelzorgers, zoals dat heet. Maar wat als jij er binnenkort eentje wordt?

Thuiszorg ouderen

We helpen je vooruit

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena