Fiscaal voordeel

Op fiscaal vlak is de aankoop van dienstencheques voordelig. Het bedrag dat je betaald hebt, geeft je per jaar recht op een fiscaal voordeel.

Fiscaal attest

Jaarlijks verstuurt Sodexo op 1 april een fiscaal attest voor bij je belastingaangifte. Het aftrekbaar bedrag is beperkt tot 1.400 euro per persoon en per jaar. Dit komt neer op de aankoop van ongeveer 156 dienstencheques. 

Je betaalt 9 euro per dienstencheque, maar de werkelijke kost bedraagt 7,20 euro voor wie in het Vlaams Gewest woont. Voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 7,65 euro, voor inwoners van het Waals Gewest 8,10 euro.

Schrijf je partner in om optimaal te genieten van het fiscale voordeel

Indien je 4 uur per week (of meer) beroep doet op huishoudhulp, is de kans groot dat je jaarlijks meer dan 155 dienstencheques aankoopt. Een oplossing die Partena Hulp in huis voorstelt aan haar klanten is om ook dienstencheques op naam van hun partner te bestellen. Als koppel kan men dan maximaal 310 dienstencheques fiscaal inbrengen.

Zo ga je te werk:

  1. Vraag bij Sodexo een nieuw gebruikersnummer aan op naam van je partner, zodat hij/zij dienstencheques kan bestellen.
  2. Bezorg ons het gebruikersnummer, de naam, voornaam en geboortedatum of rijksregisternummer van je partner, zodat wij je partner kunnen registreren als klant en zijn/haar dienstencheques mogen aanvaarden.

Belastingskrediet voor gebruikers met een laag inkomen

Ook gebruikers met een laag inkomen kunnen genieten van een fiscaal voordeel. Dat gebeurt via een terugbetaalbaar belastingkrediet. Om de terugbetaling aan te vragen, voeg je het fiscale attest van Sodexo toe aan de belastingaangifte. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met de FOD Financiën via T. 02 572 57 57 (gewoon tarief).

Haal hulp in huis

Een opgeruimd en net huis geeft je gemoedsrust. De vlotte samenwerking met onze poets- en strijkhulpen zorgt voor onberispelijk werk. Betalen doe je met dienstencheques.

Huishoudhulp aanvragen Vrijblijvend advies
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena