Vlaamse sociale bescherming

Betaalbare zorg voor iedereen

De Vlaamse sociale bescherming is een pakket van tegemoetkomingen en financieringssystemen in de langdurige zorg. De zorgkas staat in voor de uitvoering ervan.

Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Zorgbehoevenden kunnen dankzij de Vlaamse sociale bescherming met een medisch voorschrift een mobiliteitshulpmiddel kopen of huren bij een bandagist. De factuur gaat naar de zorgkas.

bijdrage zorgkas zorgverzekering

Zorgpremie

De zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming bedraagt 54 euro, of 27 euro voor mensen met een laag inkomen. Hiermee helpen we samen meer dan 300.000 zorgbehoevenden.

zorgkas Partena

Wat doet een zorgkas?

De zorgkas staat in voor de dagelijkse werking van de Vlaamse sociale bescherming. Zij int de zorgpremie en zorgt voor de uitbetaling van vergoedingen.

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Mantelzorger

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

Het kan soms snel gaan. Een ziekte, een ongeval, de start van een therapie en een revalidatie kunnen ervoor zorgen dat je plots hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er heel wat mensen die de zorg voor die persoon met veel plezier op zich nemen. Mantelzorgers, zoals dat heet. Maar wat als jij er binnenkort eentje wordt?

Thuiszorg ouderen

We helpen je vooruit

Naast een ziekteverzekering biedt een ziekenfonds ook een uitgebreid zorgaanbod aan. Achter dat zorgaanbod schuilt een team van professionele medewerkers waarbij je dagelijks terecht kunt voor advies en dienstverlening afgestemd op jouw persoonlijke situatie. 

Regel nu je zorgen voor morgen

Kies voor één aanspreekpunt voor zowel je ziekenfonds
als de zorgkas.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena