Gecoördineerde teamacties in de strijd tegen Covid-19

6 augustus 2020

Het contactonderzoek in de strijd tegen de Covid-19-pandemie ligt opnieuw onder vuur. De ziekenfondsen zouden lokale initiatieven om de contactopsporing bij besmettingen met het coronavirus te verbeteren, afremmen ten voordele van hun eigen werk op Vlaams niveau. Het tegendeel is waar. Wij geloven sterk in de aanvullende kracht van lokale acties.

Vlaming komt amper buiten in de winter

Vlaming komt amper buiten in de winter

14 februari 2020

Meer dan 6 op de 10 werkende Vlamingen komt in de winter amper een kwartier of minder buiten. Tien procent komt op weekdagen zelfs nooit buiten bij daglicht. Dit blijkt uit een recente ondervraging van Partena Ziekenfonds. Nochtans doet een half uurtje bewegen in de buitenlucht wonderen voor de mentale en fysieke gezondheid. Het ziekenfonds lanceert de campagne ‘#toerkedoen’. Via o.a. een test komt zelfs de meest verstokte zetelpatat te weten hoe hij of zij een #toerkedoen kan integreren in het dagelijkse leven.

6 op 10 Vlamingen liet al sleutelen aan zijn gebit

6 op 10 Vlamingen liet al sleutelen aan zijn gebit

3 februari 2020

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. Een grote meerderheid vreest ook dat het veel geld kost om z’n gebit zo lang mogelijk mooi en gezond te houden. De populariteit van tandverzekeringen neemt dan ook toe: ondertussen heeft meer dan 1 op 4 Vlamingen zo’n extra tandverzekering, en maakt die samen met de familiale, de auto-, de brand- en de hospitalisatieverzekering deel uit van onze gezinsportefeuille.

Social media als slaapmutsje: geen goed idee

3 januari 2020

Iedereen heeft zo zijn gewoontes net voor het slapengaan. Sociale media maken op dat vlak een flinke opmars. 1 Vlaming op 3 swipet of scrolt élke avond, en 70 procent zit minstens wekelijks op Instagram, Facebook of WhatsApp vlak voor het naar bed gaan. Resultaat: de slaappatronen gaan erop achteruit. Partena Ziekenfonds wil met de sensibiliseringscampagne #mijnslaap de nachtrust weer in ere herstellen.

Partena Ziekenfonds en SkinVision sporen samen huidkanker op

20 juni 2019

GENT, 19 juni 2019 – Partena Ziekenfonds en SkinVision kondigen een samenwerking aan waarmee huidkanker vroeger en makkelijker dan ooit kan worden opgespoord. SkinVision is een revolutionaire smartphone-applicatie die gebruikers helpt om huidkanker in een vroeg stadium op te sporen. In samenwerking met Partena Ziekenfonds wordt de app nu aangeboden in België en krijgen klanten van Partena een speciale lanceringskorting vanaf vandaag tot en met 31 juli 2019.

3 op 4 Vlamingen veranderde nog nooit van ziekenfonds

3 op 4 Vlamingen veranderde nog nooit van ziekenfonds

6 november 2018

Slechts een kwart van alle Vlamingen veranderde ooit al van ziekenfonds. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Partena Ziekenfonds. Aan de basis ligt een gebrek aan kennis van de diensten en mogelijkheden van het ziekenfonds. Nochtans krijgen ziekenfondsen een almaar belangrijkere rol.

Partena Ziekenfonds en Bsit slaan de handen in elkaar

Partena Ziekenfonds en Bsit slaan de handen in elkaar

5 november 2018

Partena Ziekenfonds gaat vanaf 5 november in zee met Bsit, de Belgische app waarmee je een babysit kan zoeken, ermee kan afspreken en betalen. Klanten van Partena Ziekenfonds, en bij uitbreiding ook van Partena Hulp in huis en Partena Kinderopvang kunnen 2 maanden gratis gebruik maken van Bsits babysitting dienst.  

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena