Nieuws Ziek
09 november 2021

deel

Kennismaken met een job in de zorg tijdens de zorgberoepenrally

In de zorg werken, hoe is dat eigenlijk? Dat ontdekken jongeren bij de jaarlijkse zorgberoepenrally. Tijdens workshops maken ze kennis met verschillende zorgberoepen, in een reële zorgsetting. Ook Partena en OZ Gezinszorg nam opnieuw deel. Verzorgende Kristof nam de leerlingen een voormiddag op sleeptouw en vertelde met aanstekelijk enthousiasme over zijn job.
Kennismaken met een job in de zorg tijdens de zorgberoepenrally

Workshops in een echte zorgsetting

De zorgberoepenrally laat jongeren kennismaken met diverse beroepen uit de zorg- en welzijnssector. Niet aan de hand van een saaie, abstracte presentatie, wel met gerichte workshops die het beroep echt een gezicht geven. Die workshops vinden bovendien plaats in een reële zorgsetting – bijvoorbeeld een woonzorgcentrum – om het nog concreter te maken. 

Verzorgende Kristof vertelt

Kristof werkt als verzorgende bij Partena en OZ Gezinszorg, en vertelt de leerlingen over zijn job met een aanstekelijk enthousiasme. Tijdens de workshop op 21 oktober keek hij samen met de jongeren naar 2 filmpjes van een verzorgende aan het werk in een zorgsituatie. De jongeren noteerden op post-its welke taken ze konden onderscheiden.

Daarna gingen ze aan de slag om die taken onder te verdelen in categorieën. Zo kregen ze een helder beeld van de job, en konden ze meteen nagaan of ze zelf over de juiste talenten en interesses beschikken om in de zorgsector aan de slag te gaan.

De begeesterende manier waarop Kristof over zijn job vertelde, heeft alvast heel wat jongeren zin doen krijgen in een job als verzorgende!

Ook zin om in de zorg werken? Bekijk onze vacatures

 

Lees ook

23 november 2021

De impact van corona op het ziekenfonds

Ook als ziekenfonds voelen we de impact van het coronavirus zeer hard. Meer en meer mensen worden ziek, waardoor onze medewerkers meer documenten moeten verwerken. Denk maar aan de terugbetaling van ziektebriefjes, het behandelen van uitkeringen en medische akkoorden. Helaas treft corona ook onze medewerkers, waardoor we met minder mensen meer werk moeten verzetten en minder telefonisch beschikbaar zijn. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat de wachttijden oplopen als je ons belt.

We werken aan onze bereikbaarheid: de laatste maanden hebben we al 31 mensen aangeworven om onze teams te versterken en op korte termijn plannen we om nog 10 mensen aan boord te nemen. Zodat jij zo terug kunt rekenen op de service die je van ons gewend bent. We bedanken je alvast voor je begrip.

LAATSTE UPDATE: dinsdag 23 november 2021 (lees verder onder de foto)