Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering beschermt je tegen de hoge kosten van een ziekenhuisopname, bijvoorbeeld bij een bevalling, ziekte, operatie of dagopname. Partena Ziekenfonds biedt met z'n vernieuwde Hospitalia-verzekeringen een betaalbaar en uiterst betrouwbaar gamma van 3 verzekeringsformules en een wachtpolis. Je kiest zelf welke formule het best bij je past.
Wat is een hospitalisatieverzekering?

3 Hospitalia-formules en een wachtpolis

Partena Ziekenfonds biedt 3 nieuwe Hospitalia-formules en een wachtpolis aan:

 • Hospitalia

  Jouw uiterst betrouwbare hospitalisatieverzekering voor een betaalbare prijs. Vlotte terugbetaling van ziekenhuiskosten tot 25.000 euro per jaar, én van voor- en nazorg. Instap ook na 65 jaar!
 • Hospitalia Medium

  Compleet verzekerd zonder plafondbedrag, met het comfort van een eenpersoonskamer en uitgebreide voor- en nazorg. Nu met Hospitalia Assist: een innovatief dienstenpakket voor wie herstellende is.

 • Hospitalia Plus

  Combineer alle voordelen van Hospitalia en Hospitalia Medium met het extra comfort van een eenpersoonskamer in bepaalde ziekenhuizen in Brussel en Wallonië, waar extra hoge ereloonsupplementen gelden. Ook hier reken je op Hospitalia Assist.

 • Wachtpolis Hospitalia Continuïteit

  Loopt je groepsverzekering af omdat je van werk verandert of met pensioen gaat? Via de wachtpolis Hospitalia Continuïteit van Partena Ziekenfonds sluit je probleemloos aan bij 1 van de 3 formules van Hospitalia. Zonder medische vragenlijst, en zonder wachttijd.

 

Nieuw: extra dienstenpakket na je opname

De nieuwe Hospitalia-verzekeringen leggen nog meer nadruk op voor- en nazorg. Want ziekenhuisopnames wordt alsmaar korter, zeker in coronatijden, en de extra kosten voor voor- en nazorg kunnen hoog oplopen. Vandaar het extra dienstenpakket Hospitalia Assist, dat je ook na je ziekenhuisopname niet in de steek laat, praktisch en financieel.

 

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

Hoeveel een hospitalisatieverzekering kost, hangt af van je gezinssituatie en je leeftijd. Wil je weten wat jouw maandelijkse bijdrage zou zijn als je voor een van onze hospitalisatieverzekeringen kiest? Onze klantenadviseurs berekenen het graag vrijblijvend voor je.

 

Hoe kies je de juiste verzekering?

Met de Hospitalia-verzekeringen kun je vertrouwen op een complete en betrouwbare hospitalisatieverzekering, voor een betaalbare prijs.

Omdat ziekenhuisopnames steeds korter worden, biedt Hospitalia een uitgebreide terugbetaling van voor- en nazorg én heb je bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus nog een extra dienstenpakket Hospitalia Assist voor wie opgenomen of herstellende is. Dat maakt Hospitalia uniek in de ziekenfondswereld.

Interesse in Hospitalia? We geven graag vrijblijvend advies op maat van jouw situatie.

Lees ook

20 mei 2021

Aangepaste bankmededeling beschermt jouw gegevens

In de digitale wereld wordt het delen van gegevens steeds complexer. Ook met je bank. Om te vermijden dat gevoelige medische informatie in de database van je bank terecht komt, worden onze mededelingen bij terugbetalingen vanaf 31/5/2021 aangepast.

Een hospitalisatieverzekering die compleet is

Een bevalling, een operatie, dagopnames voor zoon of dochter… 1 op 2 Vlamingen kreeg de laatste 2 jaar te maken met een ziekenhuisopname. En de kosten voor zo’n hospitalisatie lopen snel hoog op. Je bent dus maar beter goed verzekerd. Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt een goede prijs-kwaliteit en zorgt dat je gerust kunt zijn. Dat ondervonden ook Evi, Sigrid en Sarah. Lees hier hun verhaal.