Nieuws Ziek
04 november 2021

deel

Waar kun je nu nog terecht voor je eerste (en tweede) prik?

Heb je beslist om je toch te laten vaccineren tegen COVID-19? Dat kan nog steeds, zelfs zonder oproepingsbrief. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Waar kun je nu nog terecht voor je eerste (en tweede) prik?
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Het voorkomt dat je ernstig ziek wordt en het kan levens redden. Het is dus belangrijk om je te laten vaccineren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Heb je nu pas beslist om je te laten vaccineren? We vertellen je waar je terecht kunt voor je eerste en tweede prik.

In Vlaanderen

De bedoeling is dat iedereen zich kan laten vaccineren op een locatie binnen de 10 tot 15 minuten rijden van zijn woonplaats.

  • Via de website www.laatjevaccineren.be vind je makkelijk een vaccinatiecentrum in je buurt. Je kunt telefonisch een afspraak maken, je hebt hiervoor geen oproepingsbrief meer nodig.
  • Geraak je om medische redenen niet tot aan een vaccinatiecentrum, dan kun je je gratis thuis laten vaccineren door jouw huisarts of door de mobiele equipe van het vaccinatiecentrum. Bespreek dit met je huisarts.

In Brussel

Omdat de vaccinatiegraad in Brussel lager ligt, zijn er meerdere mogelijkheden om een eerste of tweede prik te krijgen.

  • Maak een afspraak om je te laten vaccineren in een vaccinatiecentrum naar keuze via T. 02 214 19 19 of via www.bruvax.brussels.doctena.be.
  • In verschillende Brusselse gemeenten kun je ook een prik krijgen door een mobiel vaccinatieteam, bijvoorbeeld op de parking van een supermarkt of aan de schoolpoort. Bekijk alle mobiele initiatieven in Brussel.
  • Bevind je je in de buurt van het vaccinatiecentrum van Vorst of de Pachecolaan in Brussel? Dan kun je er - zolang de voorraad strekt - zonder afspraak je vaccin krijgen in de namiddag.
  • Je kunt je laten vaccineren door je huisarts, op voorwaarde dat hij of zij meedoet met de vaccinatiecampagne.
  • Geraak je om medische redenen niet tot aan een vaccinatiecentrum, dan kun je je gratis thuis laten vaccineren door jouw huisarts. Neem ook hiervoor contact op met je huisarts. Heb je geen huisarts? Bel dan het nummer 1710.
 

Lees ook

23 november 2021

De impact van corona op het ziekenfonds

Ook als ziekenfonds voelen we de impact van het coronavirus zeer hard. Meer en meer mensen worden ziek, waardoor onze medewerkers meer documenten moeten verwerken. Denk maar aan de terugbetaling van ziektebriefjes, het behandelen van uitkeringen en medische akkoorden. Helaas treft corona ook onze medewerkers, waardoor we met minder mensen meer werk moeten verzetten en minder telefonisch beschikbaar zijn. Je hebt misschien zelf al gemerkt dat de wachttijden oplopen als je ons belt.

We werken aan onze bereikbaarheid: de laatste maanden hebben we al 31 mensen aangeworven om onze teams te versterken en op korte termijn plannen we om nog 10 mensen aan boord te nemen. Zodat jij zo terug kunt rekenen op de service die je van ons gewend bent. We bedanken je alvast voor je begrip.

LAATSTE UPDATE: dinsdag 23 november 2021 (lees verder onder de foto)