Nieuws Ziek
04 oktober 2021

deel

Vlamingen hebben steeds meer vragen over diabetes

Wist je dat er in Vlaanderen naar schatting 500.000 mensen met diabetes type 1 of 2 leven? Of dat er om de 17 minuten iemand in Vlaanderen de levenslange diagnose ‘diabetes’ krijgt? Het aantal mensen met diabetes blijft onrustwekkend toenemen. En ook het aantal vragen bij de Diabetes Infolijn.

Stel je vragen

De diagnose diabetes roept vaak veel vragen op over voeding, het meten van suikerwaarden en ook over schuldsaldoverzekeringen of het halen van een rijbewijs. Niet alleen bij patiënten, maar ook bij mensen die in hun directe omgeving met diabetes geconfronteerd worden. Belangrijk is dat je niet met deze vragen blijft zitten. Daarom roept de Diabetes Liga nu met een campagne op om je vragen over diabetes vooral te stellen.

Via de Diabetes Infolijn kan je je vragen stellen aan een van de 3 professionele medewerkers, die de afgelopen 25 jaar meer dan 100.000 vragen hebben beantwoord. Dit kan via infolijn@diabetes.be of 0800 96 333. Je staat er dus niet alleen voor!

14 november: Wereld Diabetes Dag

Naar aanleiding van de 31ste editie van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2021, wil de Diabetes Liga Vlaanderen blauw kleuren. Door gebouwen en monumenten de universele kleur van diabetes te geven, willen ze aandacht vragen voor deze chronische ziekte.

Meer informatie over diabetes kan je terugvinden via www.diabetes.be. Vanaf 45 jaar kan je je risico’s op diabetes type 2 nagaan via www.gezondheidskompas.be.

 

Lees ook

14 november 2021

Helft Vlamingen weet weinig over diabetes

Ken jij het verschil tussen diabetes type 1 en type 2? Als dat niet zo zou zijn, ben je niet de enige. De gemiddelde Vlaming haalt slechts 4,9 op 10 op een kennistest rond diabetes, zo blijkt uit een enquête van de Diabetes Liga. De organisatie wil de grootste misverstanden rond deze chronische ziekte uit de wereld helpen. 
17 juni 2021

Begeleiding voor kinderen met diabetes terugbetaald

Elk jaar krijgen meer dan 300 kinderen de diagnose diabetes. Uit cijfers van het Belgisch Diabetes Register (BDR) en Sciensano blijkt dat ook meer dan 3.000 kinderen en jongeren deze ziekte hebben. Het gaat vooral om diabetes type 1. Diabetes type 2 is bij jongeren eerder zeldzaam.