Kind in het ziekenhuis: Rooming-in

Wordt je kind in het ziekenhuis opgenomen, dan wil je graag in de buurt blijven. Wist je dat onze hospitalisatieverzekering je overnachting in het ziekenhuis gedeeltelijk terugbetaalt?
Kind in het ziekenhuis: Rooming-in

Verblijf ook ‘s nachts bij je kind tijdens de ziekenhuisopname

Een opname in het ziekenhuis is een ingrijpende ervaring, zeker voor een kind. Wanneer je als ouder bij je kind blijft, kun je helpen met de dagelijkse verzorging en de nodige troost bieden wanneer je kindje dat nodig heeft. Zo zal je kindje vaak minder angstig zijn en beter in staat zijn om de ziekenhuiservaring goed te verwerken.

Wist je dat je hospitalisatieverzekering een terugbetaling voorziet bij rooming-in? Download ook onze handige gids over hospitalisatieverzekeringen.

Wat is rooming-in?

Zo goed als elk ziekenhuis biedt je de mogelijkheid om ook ‘s nachts bij je kind te blijven. Dit wordt rooming-in genoemd. Ziekenhuizen die deze optie aanbieden, zullen ervoor zorgen dat er ook voor jou een bed beschikbaar is zodat je bij je kind in de kamer kunt slapen. Hiervoor zullen dan wel extra kosten worden aangerekend. Om zeker te weten of jouw ziekenhuis deze optie aanbiedt, vraag je dit best vooraf even na.  

Om te weten wat rooming-in precies inhoudt in het door jou gekozen ziekenhuis, kun je je best informeren welke service rooming-in exact omvat. Volgende vragen kunnen jou helpen om dat te achterhalen:

  • In welke type kamer komen jij en je kind terecht?
  • Zijn er ook maaltijden voor jou beschikbaar?
  • Wordt er iets van jou verwacht wat betreft de verzorging van je kind?
  • Het is zowel voor ouders als kinderen vaak een verademing wanneer je de dagelijkse zorg ook in het ziekenhuis voor een stukje zelf kunt verderzetten
  • Welke specifieke voorzieningen zijn er voor je kind?
Toen mijn eerste zoontje te vroeg werd geboren, moest hij nog even in het ziekenhuis blijven terwijl ik al de materniteit mocht verlaten. Toen bleek dat ik er kon blijven, was dat een hele opluchting. Zo kon ik toch zo vaak als mogelijk bij hem zijn, zijn eerste badje geven, en de voedingen zoveel mogelijk voor mijn rekening nemen. En ik ben enorm dankbaar dat dat kon!” Tine, mama van Tuur

Reken op je hospitalisatieverzekering 

Wanneer je gebruik maakt van een overnachting in het ziekenhuis, zullen hiervoor extra kosten worden aangerekend. Ook hier kun je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten. Niet alleen voor rooming-in maar ook voor andere diensten zul je gedurende je hele leven nog kunnen terugvallen op die hospitalisatieverzekering. Vergelijk onze verschillende hospitalisatieverzekeringen: Hospitalia, Hospitalia MediumHospitalia Plus en Hospitalia Continuiteit

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

Lees ook

20 mei 2021

Aangepaste bankmededeling beschermt jouw gegevens

In de digitale wereld wordt het delen van gegevens steeds complexer. Ook met je bank. Om te vermijden dat gevoelige medische informatie in de database van je bank terecht komt, worden onze mededelingen bij terugbetalingen vanaf 31/5/2021 aangepast.

Een hospitalisatieverzekering die compleet is

Een bevalling, een operatie, dagopnames voor zoon of dochter… 1 op 2 Vlamingen kreeg de laatste 2 jaar te maken met een ziekenhuisopname. En de kosten voor zo’n hospitalisatie lopen snel hoog op. Je bent dus maar beter goed verzekerd. Hospitalia Medium via Partena Ziekenfonds biedt een goede prijs-kwaliteit en zorgt dat je gerust kunt zijn. Dat ondervonden ook Evi, Sigrid en Sarah. Lees hier hun verhaal.