NieuwsZiek
26 juni 2020

deel

Code rood: wat met je medische reisbijstand?

Op 25 september 2020 wijzigde het advies van de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken voor de 'rode' gebieden en/of landen van 'verboden te reizen' naar 'ten zeerste afgeraden'. Wat is de impact op je medische reisbijstandsverzekering? Bekijk hier hoe je veilig vertrekt naar het buitenland.

Code rood: wat met je medische reisbijstand?

Wat met de 'rode zones'? 

Op 25 september 2020 wijzigde het advies van de FOD Buitenlandse Zaken voor de 'rode' gebieden en/of landen van 'verboden te reizen' naar 'ten zeerste afgeraden'. 

Daarom ben je vanaf 25 september 2020 in de rode landen wel optimaal verzekerd. Mediphone Assist kan je bijvoorbeeld repatriëren vanuit een ‘rood’ land. Hou natuurlijk wel rekening met de statutaire voorwaarden.

Reisdocument of EZVK nodig? Regel het snel via MijnPartena!

Vertrek op reis met een gerust hart en neem de juiste documenten mee:

Bekijk het reisadvies van de overheid

Omdat de situatie omtrent de coronarisico’s en -maatregelen in de verschillende landen voortdurend in beweging is, volg je best het reisadvies van de overheid nauwgezet op voor je naar het buitenland vertrekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de actuele aanbevelingen per land. Bekijk die zeker voor je vertrekt. 

Laat je reis registreren

Vertrek je in coronatijden naar het buitenland, dan is het aan te raden om je reis te registreren bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken via deze link. Doet er zich tijdens je reis een noodsituatie voor, dan beschikken zowel de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, als de ambassades en consulaten in het buitenland, meteen over je contactgegevens. Zo kunnen zij je snel contacteren voor meer info over de situatie, of om bijstand te leveren indien nodig.