Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Elke zag bij haar ouders hoe hoog de kosten voor tandzorg kunnen oplopen en koos daarom voor de gemoedsrust van Dentalia Plus: “Toen mijn vader implantaten nodig had, besefte ik hoe kostbaar een compleet gezond gebit eigenlijk is. Ik leer mijn kinderen om dat te koesteren.”
Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Orthodontie op jonge leeftijd 

Toen de tandarts zei dat Arthur (12) orthodontie zou nodig hebben, prees ik mij direct gelukkig dat ik Dentalia Plus had. Arthur had een kruisbeet en een ‘malocclusie’: zijn onderste tandenrij stond te veel naar voren. Daarom had hij al vroeg orthodontie nodig. Zijn verhemelte was ook te smal, dus met een beugeltje hebben ze dat eerst breder gemaakt. Daarna kreeg hij een beugel op zijn voorste tanden en daarvan zie je nu al resultaat. Het is fijn te zien hoe snel dat verandert.”

Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’

“In het begin was Arthur heel enthousiast over zijn beugel. Maar nu wil hij er natuurlijk al graag vanaf. Veel last heeft hij er gelukkig niet van. Soms spant het eenbeetje. En af en toe valt er eens een blokje af... Maar dat hebben we er allemaal voor over. Een mooi gebit is belangrijk. Over de kosten van de orthodontie heb ik mij nooit echt zorgen gemaakt. Ik ben gerust in mijn tandverzekering, ik weet dat ik een goede terugbetaling zal krijgen. Bovendien: die tandzorgen moeten gebeuren, hè. Dan mag je je niet laten tegenhouden door de prijs.” 

“Mijn ouders hebben allebei implantaten en de kosten daarvoor lopen hoog op. Mijn vader zei ooit: ‘Je beseft niet hoe rijk je eigenlijk bent met een volle rij tanden in je mond. Je moet dat koesteren.’ Ik draag dan ook extra goed zorg voor mijn tanden. En gevoelige tanden zitten bij ons in de familie, dus ik zal wellicht nog wel tandproblemen krijgen in de toekomst. Dan ben je toch blij dat je sowieso maximaal verzekerd bent.”


Lees ook

Levenslang compleet verzekerd, dankzij Dentalia Plus en Partena Ziekenfonds

Sinds 1 januari 2021 krijg je bij Partena Ziekenfonds tot 1.050 euro terug voor orthodontie. Dat is een stuk meer dan de vroegere 375 euro. Samen met de complete bescherming van extra tandverzekering Dentalia Plus, die tot 1.250 euro terugbetaalt voor orthodontie en tandzorgkosten, ben je bij Partena levenslang én compleet beschermd tegen dure tandzorg.
Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar, met dat aanvullend voordeel en de extra tandverzekering?
03 februari 2020

Vlaming vreest dat z'n gebit nog veel geld gaat kosten

Uit een bevraging van Partena Ziekenfonds blijkt dat 6 op de 10 Vlamingen al liet sleutelen aan zijn gebit onder de vorm van orthodontie, kronen, implantaten of een vals gebit. De helft van die mensen vindt dat een goede reden om te kiezen voor een extra tandverzekering.