Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Ook binnen Partena en OZ Kinderopvang staan we niet stil wat digitalisering betreft. We zijn altijd op zoek naar manieren om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat maakt vooral het leven voor jou als ouder heel wat gemakkelijker.
Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Inschrijving: volledig digitaal

De inschrijving van een kindje binnen de Kinderopvang gaat gepaard met heel wat administratie. Vanaf oktober zullen ouders bij een nieuwe inschrijving alles digitaal kunnen voltooien. De informatie die we krijgen via de ouders wordt automatisch ingelezen in onze systemen. Dat betekent: minder kans op fouten en een snellere afhandeling van documenten. 

Na een dubbelcheck door onze administratieve medewerkers genereren we met een eenvoudige druk op de knop een contract en sturen dat digitaal door. Daarenboven zullen de ouders het contract voortaan digitaal kunnen tekenen. Geen printer meer nodig, geen post meer die verloren gaat. Gedaan met zoeken naar papieren, want alle administratie rond de opvang van je kindje wordt netjes bijgehouden in de ouderapp!

Persoonlijke aanpak dankzij videochat

Hulp nodig? Bijkomende administratieve vragen? Geen probleem! Want daarnaast staan we de ouders graag te woord via een videochat. Dat is handig, want er is geen verplaatsing nodig, en je maakt een afspraak op het tijdstip van jouw keuze.

Nieuw startende ouders kunnen gebruik maken van die videochat. Zij krijgen daarvoor een link mee in hun inschrijvingsbundel.

Waarom videochat en geen telefoon? Wij vinden de persoonlijke aanpak belangrijk én kunnen via deze weg ook zaken tonen op het gedeelde scherm. 
‘We zorgen voor eenvoud’, niet?

 

Lees ook

Als hij maar geen balletdanser wordt. Toch?

Meisjes krijgen applaus als ze lief en braaf zijn, en ontvangen doorgaans meer complimenten over hun uiterlijk. Jongens kunnen dan weer op een vuistje rekenen als ze initiatief tonen of ‘flink zijn’ als ze pijn hebben. Zo sturen we de boodschap dat meisjes lief en mooi moeten zijn, en jongens vooral ondernemend en stoer. Maar wist je dat dergelijke genderstereotypen inwerken op de mentale gezondheid? 

Game(L)over

VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere drugs) ontwikkelde Game(L)over, een online vroeginterventietool over gamen, voor jongeren én hun ouders. De tool helpt de jongeren een inschatting te maken van de impact die het gamen precies heeft. Ouders krijgen info, handvatten en tips over zes onderwerpen uit veelgestelde vragen door ouders over gamen.

2 kinderbegeleiders met elk hun eigen verhaal

Bij Partena en OZ Kinderopvang – vanaf 01/01/2022 Helan Kinderopvang – rekruteren we volop nieuwe kinderbegeleiders en krijg je heel wat kansen om je talenten te laten schitteren. Als stagiair kan je o.a. doorgroeien naar een vaste job, of je kan je opleiding tot kinderbegeleider combineren met werken in onze kinderopvang. Heel wat mogelijkheden dus!

Benieuwd naar het verhaal van Eline en Mirza? Lees het in deze blog.