2 kinderbegeleiders met elk hun eigen verhaal

Bij Partena en OZ Kinderopvang – vanaf 01/01/2022 Helan Kinderopvang – rekruteren we volop nieuwe kinderbegeleiders en krijg je heel wat kansen om je talenten te laten schitteren. Als stagiair kan je o.a. doorgroeien naar een vaste job, of je kan je opleiding tot kinderbegeleider combineren met werken in onze kinderopvang. Heel wat mogelijkheden dus!

Benieuwd naar het verhaal van Eline en Mirza? Lees het in deze blog.

2 kinderbegeleiders met elk hun eigen verhaal

Van enthousiaste stagiair tot vaste kinderbegeleider

Eline deed een eerste ervaring op als stagiaire en verloor haar hart aan onze Kinderopvang. Intussen is ze vast in dienst en werkt ze als voltijds kinderbegeleider, verspreid over de kinderdagverblijven Villa Kakelbont en Wonderwijs. Zo blikt zij terug op haar boeiende stageperiode én haar eerste vaste job:

"In het middelbaar heb ik gekozen voor de opleiding Kinderverzorging.Tijdens ons laatste jaar gingen we allemaal op zoek naar een leuke stageplek. Ik kwam in contact met Partena en OZ Kinderopvang en mocht meteen starten bij kinderdagverblijf Wonderwijs. Het is een kleine omgeving daar: heel huiselijk en dus heel fijn voor de kindjes. Mijn eerste kennismaking met een kinderopvangverblijf van Partena en OZ was dus zeer positief. Ik heb er eigenlijk meteen mijn hart verloren. Na deze boeiende stageperiode heb ik er ook nog 2 zomervakanties als student gewerkt. Afgelopen zomer werd me de vraag gesteld of ik wou solliciteren voor een vaste job. Uiteraard! Ik greep de kans en ben sinds september fulltime in dienst als kinderbegeleider. Het contact met de collega’s, de ouders,… geeft me elke dag opnieuw enorm veel voldoening. En de job zelf als kinderbegeleider is heel divers. Het is zoveel meer dan enkel pampers verversen, kindjes verzorgen en eten geven. Het is echt gevarieerd. Ik ben heel trots op het parcours dat ik heb afgelegd en dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”

Als stagiair kan je dus op korte tijd een boeiende werkervaring opdoen in onze kinderdagverblijven. Je organiseert leuke activiteiten met kindjes, staat mee in voor de verzorging, ondersteunt tijdens eetmomenten, en zoveel meer. Daarnaast heb je de mogelijkheid om na je stage ons team verder te versterken én je eerste job vast te grijpen!

Heb je een hart voor jonge kindjes, ben je een creatieve duizendpoot en neem je graag initiatief?
Ben je nog op zoek naar een leuke stage bomvol liefde?

 

🙌 Laat dan van je horen en registreer je vandaag nog op onze jobsite!

 

Werken als kinderbegeleider én ondertussen je opleiding voltooien

Mirza voltooit momenteel haar opleiding tot kinderbegeleider maar doet ondertussen al werkervaring op in het kinderdagverblijf Bubbelbos te Drongen. Zo blikt zij terug op de boeiende combinatie van werken én studeren:

"Ik ben vorig jaar gestart met de opleiding kinderbegeleider bij CVO Groeipunt. In het kader van deze opleiding diende ik ook op zoek te gaan naar een stageplek. Voor mij was het een logische keuze om voor Partena en OZ Kinderopvang te gaan, want mijn 2 kindjes zijn ook in deze kinderopvang verbleven. Mijn eerste indruk was heel positief. Ik startte bij Noah Noah te Nevele, daarna deed ik verder ervaring op bij de Droomtuin te Sint-Martens-Latem. Van beide kinderdagverblijven ben ik super tevreden. Ik leer enorm veel bij en krijg heel wat feedback en ondersteuning van mijn collega’s. Wanneer ik vragen heb, kan ik steeds bij iemand terecht. De uurroosters tussen de collega’s worden steeds goed ingedeeld. Iedereen houdt rekening met elkaar. Zelf heb ik ook de andere kant kunnen ervaren, als mama zijnde. Als ouder krijg je meteen een warm en vertrouwd gevoel in onze kinderopvang. Onze Bitcare tool bv. stelt jonge ouders gerust, zorgt voor feedback en duidelijke communicatie. Voor mij was het dan ook heel leuk om nu, als kinderbegeleider, aan de andere kant van de deur te staan :-) De combinatie studeren-werken verloopt ook heel vlot. Sinds mei 2020 werk ik 2 dagen per week bij Bubbelbos te Drongen en volg ik 1 dag opleiding. Dit geeft me de ruimte om op mijn andere 2 vrije dagen opdrachten voor school af te werken én me goed voor te bereiden op de examens. Deze afwisseling werkt perfect en ik kijk ernaar uit om mijn opleiding te voltooien"

Bij Partena en OZ Kinderopvang kan je dus je diploma halen op je eigen tempo én ondertussen al werkervaring opdoen als kinderbegeleider.

Heb je een hart voor jonge kindjes en wens je een diploma tot kinderbegeleider behalen?
Wil je ondertussen al ervaring opdoen in onze kinderopvang?

🙌 Laat dan van je horen en solliciteer vandaag nog op onze jobsite!

Lees ook

Als hij maar geen balletdanser wordt. Toch?

Meisjes krijgen applaus als ze lief en braaf zijn, en ontvangen doorgaans meer complimenten over hun uiterlijk. Jongens kunnen dan weer op een vuistje rekenen als ze initiatief tonen of ‘flink zijn’ als ze pijn hebben. Zo sturen we de boodschap dat meisjes lief en mooi moeten zijn, en jongens vooral ondernemend en stoer. Maar wist je dat dergelijke genderstereotypen inwerken op de mentale gezondheid? 

Game(L)over

VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere drugs) ontwikkelde Game(L)over, een online vroeginterventietool over gamen, voor jongeren én hun ouders. De tool helpt de jongeren een inschatting te maken van de impact die het gamen precies heeft. Ouders krijgen info, handvatten en tips over zes onderwerpen uit veelgestelde vragen door ouders over gamen.

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Partena en OZ Kinderopvang – binnenkort Helan Kinderopvang – een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!