Ecologische producten: goed voor jou, goed voor je huishoudhulp

Werken ecologische producten net zo goed als de klassieke? Wij namen de proef op de som. Onze huishoudhulpen gingen twee weken lang aan de slag met ecologische producten. Waarna wij natuurlijk, nieuwsgierig als we zijn, heel benieuwd waren naar de bevindingen van onze experten.
Ecologische producten: goed voor jou, goed voor je huishoudhulp

Hoe zijn we te werk gegaan?

Samen met Ecover gingen we aan de slag. De producent van ecologische producten stuurde onze huishoudhulpen een gloednieuw assortiment op, waarna zij de kans kregen om daar hun ongezouten mening over te geven. En laat er geen misverstand over bestaan: onze huishoudhulpen weten wat ze doen. Dat bleek ook uit de resultaten van de enquête die we met hen afnamen.

Dit vonden onze experts van de ecologische producten

"Ik vond het resultaat na het poetsen eigenlijk beter dan verwacht. Zelfs beter dan sommige andere producten. De ontkalker zorgde voor een kraaknet resultaat. Ook met de ovenspray kreeg ik vet en vuil eenvoudig weg. De geur die achterblijft is heel aangenaam. En bovendien is het beter voor onze gezondheid!" 

Yvonne Dupre, werkt 20 jaar als huishoudhulp

"Ik was enorm verrast door de werking van het product. Het poetsresultaat is super, de geur die achterblijft is aangenaam en vooral: mijn handen droogden minder uit na het poetsen. Ik ben overtuigd! "

Silke Hennissen, werkt 4 jaar als huishoudhulp

 "Ik ben heel tevreden over deze producten! Andere poetsproducten creëren bijvoorbeeld vaak strepen op een zwarte vloer, maar dat was nu niet het geval. Bovendien ruikt het heel fris! Ook ontvetten lukt heel vlot! De producten die ik normaal gebruik pakken soms op de adem, maar dat had ik met deze producten helemaal niet. Ik ga zeker de switch maken!"

Sandra Sadonius, werkt 30 jaar als huishoudhulp

De resultaten van onze testing in cijfers 

De enquête werd ingevuld door 75 van onze huishoudhulpen die de nieuwe lijn van Ecover-producten grondig getest hebben.

 • 7 op de 10 van onze huishoudhulpen voelde na het poetsen een verschil wat betreft ademhalingsgemak.
 • 9 op de 10 van onze huishoudhulpen vond het schoonmaakresultaat gelijkwaardig of zelfs beter dan een conventioneel product.
 • 8 op de 10 van onze huishoudhulpen hebben na het testen een positievere houding aangenomen ten opzichte van ecologische producten.

Ecologische poetsproducten

En er is meer…

3 tips van onze experts om schoonmaakproducten efficiënt te gebruiken

 • Less is more
  Welk product je ook gebruikt, doe het met mate. Een klein scheutje volstaat om efficiënt te poetsen. Gebruik je teveel product? Dan krijg je omgekeerd effect en maak je strepen op de vloer, ramen of andere oppervlakken.

 • Gebruik geen bijtende producten
  Zware chemicaliën als ammoniak en chloor? Die mogen we niet gebruiken. Niet alleen voor onze veiligheid, maar ook voor je huis. Bijtende producten nemen het vuil weg, maar tasten ook de oppervlakten aan waarop je ze gebruikt. Met dofheid, of soms zelfs schade, als gevolg.

 • Extra glans
  Een glasreiniger met spray is handig voor glanzende oppervlakken in huis, zoals een glazen salontafel of keukenblad, maar ook voor glanzende (keuken)kasten in andere materialen. Spray het product op een doek, en niet rechtstreeks op het oppervlak, voor een extra glanzend resultaat. 

Waarom thuis ook ecologische schoonmaakproducten gebruiken?

Tijd voor de grote schoonmaak? Klassieke schoonmaakproducten zijn net vervuilend. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Ze bevatten vaak giftige stoffen, hormoonverstoorders en allergenen. Dit in tegenstelling tot ecologische schoonmaakmiddelen, die géén conserveringsmiddelen, fosfaten en fosfonaten, kleurstoffen, microplastics, allergenen en parabenen of chloor bevatten.

Zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp? Surf naar www.werkenalshuishoudhulp.be
Of ontdek onze dienstverlening

Probeer het zelf! 

Ecologische poetsproducten die goed zijn voor het milieu, jouw gezondheid en ook die van je huishoudhulp. Dat willen we natuurlijk enkel maar aanmoedigen! Daarom bieden we je in samenwerking met Ecover een unieke korting aan. 

Koop je product aan in de supermarkt en Ecover betaalt je een bedrag terug van € 2,89. Zo kan jij het product zelf testen voor slechts € 1!

Krijg je korting

 

 

Lees ook

Ergonomie? Ook voor je huishoudhulp!

Soms sta je er niet bij stil, maar je werkgever levert een behoorlijke inspanning om je gezondheid te garanderen op het werk. Denk maar aan het bureau op kantoor dat ergonomisch is afgesteld bijvoorbeeld. Ook bij Partena en OZ Poets- en Strijkhulp zien we erop toe dat jouw huishoudhulp alles weet over ergonomisch werken. En dat is broodnodig, zo ondervond ook onze huishoudhulp Tara. Een ongeluk zit in een klein hoekje.