Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.
Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Het mindere weer maakte dat deze activiteit 3 keer werd uitgesteld, maar nu was het eindelijk zover: we gingen een dag kamperen in de eigen tuin van de Stadskabouter.

Rond het kampvuur

Alle ingrediënten waren er om er een geslaagde dag van te maken. Samen met de kinderen werd er een lekkere koude pastasalade gemaakt met strikjes, komkommer, tomaat, maïs en appeltjes. Bij kamperen hoort ook een kampvuur, dus knutselden we zelf een kampvuur – niet met echt vuur natuurlijk – maar met kleurrijk papier. 

Een echt buitenavontuur

Rond het kampvuur zongen we van “Vrolijke vriendjes, ja dat zijn wij”. We aten samen ons pastaslaatje in de buitenlucht aan de kampeertafel, terwijl een papa voor ons het vlees kwam bakken. Net als de echte kampeerders!
Hoogtepunt van het kampeeravontuur? Het middagdutje in de tent! Het was een buitenavontuur waar iedereen met volle teugen van genoot.

#buitenregenthetvitamientjes

Lees ook

Als hij maar geen balletdanser wordt. Toch?

Meisjes krijgen applaus als ze lief en braaf zijn, en ontvangen doorgaans meer complimenten over hun uiterlijk. Jongens kunnen dan weer op een vuistje rekenen als ze initiatief tonen of ‘flink zijn’ als ze pijn hebben. Zo sturen we de boodschap dat meisjes lief en mooi moeten zijn, en jongens vooral ondernemend en stoer. Maar wist je dat dergelijke genderstereotypen inwerken op de mentale gezondheid? 

Game(L)over

VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere drugs) ontwikkelde Game(L)over, een online vroeginterventietool over gamen, voor jongeren én hun ouders. De tool helpt de jongeren een inschatting te maken van de impact die het gamen precies heeft. Ouders krijgen info, handvatten en tips over zes onderwerpen uit veelgestelde vragen door ouders over gamen.

2 kinderbegeleiders met elk hun eigen verhaal

Bij Partena en OZ Kinderopvang – vanaf 01/01/2022 Helan Kinderopvang – rekruteren we volop nieuwe kinderbegeleiders en krijg je heel wat kansen om je talenten te laten schitteren. Als stagiair kan je o.a. doorgroeien naar een vaste job, of je kan je opleiding tot kinderbegeleider combineren met werken in onze kinderopvang. Heel wat mogelijkheden dus!

Benieuwd naar het verhaal van Eline en Mirza? Lees het in deze blog.