Voordelen voor 65-plussers

Je krijgt tal van voordelen vanaf je 65 jaar bent. Sommige zijn gekend, voor andere moet je al een echte speurneus zijn om ze weten te vinden. Partena Ziekenfonds helpt je een handje.
Voordelen voor 65-plussers

Op reis

Reis je graag? Ga je binnenkort op reis? Heb je al goed uitgedokterd van welke kortingen je als 65-plusser kunt genieten in het land van bestemming? Informeer je goed op voorhand via je reisbureau, via internet of sluit je aan bij een vereniging waar je dergelijke informatie met anderen kunt delen. Een goed voorbeeld hiervan is Wegwijzer. Meer info vind je op www.wegwijzer.be.

Reizen in het binnenland

Voor 5,30 euro reis je het land door met de trein. Kies voor het seniorenbiljet van de NMBS. Let wel, je mag op weekdagen niet reizen voor 9u 's morgens en het biljet is niet geldig tijdens het weekend in juli en augustus.  Je kunt ook gratis reizen met bus en tram in Vlaanderen dankzij de Omnipas 65+ van De Lijn.

Verzot op cultuur

Vanaf 55 jaar geniet je van cultuurkorting. Vroeger had je hiervoor een Plus-3-pas nodig, maar die bestaat niet meer. Nu kun je op enkel vertoon van je identiteitskaart je korting krijgen. Deze korting is op de meeste plaatsen al ingeburgerd. Vraag ernaar wanneer je naar een concert, toneel of kunsttentoonstelling gaat.

Voordelen volgens postcode

Surf naar www.rechtenverkenner.be. Geef rechtsboven je postcode in en ontdek alle mogelijke kortingen die je kunt genieten: van verbouwingen aan je huis tot een persoonlijk alarmsysteem.

Artikel tags:

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.