Annick is verzorgende bij Theresia (88). "Ze is een vertrouwenspersoon."

Theresia (88) is zorgebehoevend, haar dochter Anne-Marie (63) is haar mantelzorger. Maar toen de man van Theresia in het ziekenhuis belandde, stelden de hulpverleners een ultimatum: hij mocht pas naar huis als er hulp in huis kwam, om zo ook dochter Anne-Marie te ontlasten. Die hulp kwam er via Partena en OZ. De dienst Thuiszorg stuurde Annick naar Theresia en ze hadden meteen een goede klik. 
Annick is verzorgende bij Theresia (88). "Ze is een vertrouwenspersoon."

Vertrouwenspersoon

Wanneer we hen opbellen, hebben Theresia en haar dochter Anne-Marie alleen maar lof voor Annick. “Het klikt goed tussen ons, ze is een vertrouwenspersoon in ons leven.”

En ook Annick spreekt vol lof over Theresia: “Ze doet me denken aan mijn eigen moeder, ik denk dat ik daarom zo graag bij haar kom werken.”

Aanpassingen door corona

Annick werkt al 35 jaar bij de dienst Thuiszorg van Partena en OZ. En zelfs na al die tijd gaat ze nog elke dag met hetzelfde plezier werken. Behalve tijdens het begin van de coronacrisis, toen ging het toch allemaal wat moeilijker.

“Ik was onzeker, want niemand wist iets over het virus. En ik wilde het ook niet op mijn geweten hebben om Theresia ziek te maken. Dat was toch wel een moeilijke periode.” Ook Theresia en Anne-Marie vertellen dat het coronavirus hen bang maakte. De zorg voor Theresia bleef nodig, dus ook hun thuishulp bleef komen, maar ze vonden het toch spannend omdat Annick het virus per ongeluk zou kunnen meebrengen. Maar toen Annick dankzij Partena en OZ verschillende cursussen en bijscholingen kreeg om veilig te leren werken tijdens een pandemie, is de angst gaan liggen. 

“Annick helpt me elke ochtend met douchen, dat kan niet vanop anderhalve meter afstand. Maar al snel kon ze gebruik maken van mondmaskers, handschoenen en ontsmettingsgel en vanaf dan voelde het weer heel gewoon”, vertelt Theresia. En ook Anne-Marie bevestigt dat: “Ik heb Annick één keer naar huis gestuurd omdat ze een beetje verkouden was. Net die dag was in het nieuws dat je thuis moest blijven wanneer je verkouden was dus toen we dat hoorden, hebben we daar meteen rekening mee gehouden. Maar verder hebben we ons nooit onveilig gevoeld.” 

Ervaring en bijscholing

Wat maakt thuishulp nu zo waardevol? Wanneer we die vraag stellen, vertelt Theresia dat ze het heel fijn vindt dat Annick zoveel ervaring heeft. "Ze weet wat er moet gebeuren in huis, ze stelt zelf voor wat ze gaat doen en overlegt wat nodig is." Annick krijgt ook regelmatig bijscholing en leidt zelf ook nieuwe collega’s op: “De thuiszorg is doorheen de jaren veel veranderd. Maar ik doe het nog steeds heel erg graag en dat geef ik ook graag door.”

"Het is fijn dat Annick zoveel ervaring heeft. Ze weet wat er moet gebeuren en overlegt waar nodig."
Theresia over Annick

Intussen zijn Theresia en Annick dan ook een goed team en zijn ze heel goed op elkaar ingespeeld. Ook Anne-Marie is blij met de thuiszorg, want zij moet zich veel minder zorgen te maken over haar moeder. Ze weet dat Theresia in goede handen is bij Annick en dat zorgt ervoor dat ze meer tijd en ruimte heeft voor haar eigen gezin en haar eigen leven. 

“Annick is een beetje een deel van onze bubbel, hé.”, besluit Anne-Marie het gesprek, “We vertrouwen haar helemaal. We hebben alleen maar lof over Annick of over de dienst Thuiszorg van Partena en OZ.”

Ook een beroep doen op Gezinszorg? Lees meer over de dienst Gezinszorg van Partena en OZ.

 

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.