Thuishulp met Helpper: persoonlijk, handig en sociaal

Onze samenleving komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan: zo neemt de vergrijzing toe en gaat deze vaak gepaard met eenzaamheid en sociale vervreemding. Daarbij komt dat 20% van 65-plussers fysiek beperkt is in dagdagelijkse taken.
Thuishulp met Helpper: persoonlijk, handig en sociaal

Het ontstaan van Helpper

Thuiszorg zoals we ze vandaag kennen kost niet alleen handenvol geld voor de overheid, bovendien is de planning van thuishulporganisaties vaak te strak ingevuld. Dit zorgt ervoor dat er niet voldoende tijd is om tegemoet te komen aan de individuele zorgbehoeften.

Ook de oprichter van Helpper, François Gerard, werd geconfronteerd met de beperkingen van klassieke thuishulp. Zo werd zijn vader getroffen door ALS en kon geen enkele organisatie tegemoetkomen aan hun noden. Deze ervaring inspireerde François om een eigen hulpplatform op te starten die een betaalbare, kwalitatieve en flexibele oplossing moest bieden aan mensen in je buurt.

Thuishulp voor en door buren

Helpper is een buurtplatform waarbij vrijwilligers eenvoudig hulp kunnen aanbieden aan mensen in de buurt. De helpper, een vrijwilliger uit de buurt, helpt een helppie of hulpbehoevende met niet-medische, huishoudelijke taken die de helppie niet meer alleen kan. Dit kan gaan van boodschappen doen tot samen wandelen, hulp bij administratie, koken, en nog veel meer. De sterkere buurtgemeenschappen en vriendschappen die ontstaan door Helpper zorgen op hun beurt voor meer verbinding en genegenheid.

Helppers & helppies aan het woord

     Helpper     


Helpper Lydie

"Ik kom zelf regelmatig in de supermarkt. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor Hilda. Doordat ik sinds kort gepensioneerd ben, wou ik mijn vrije tijd nuttig besteden. Daarom zocht ik iets waarbij ik andere mensen kan helpen en en van nut kan zijn voor de samenleving.
Want iedereen die van goede wil is kan een bijdrage leveren aan de samenleving. Helpper maakt dat eenvoudiger."

"Dankzij Helpper kwam ik in contact met Hilda, een dame die bij mij in de buurt woont. Voor Hilda doe ik voornamelijk praktische zaken. Ik ga niet alleen naar de supermarkt en de bank, ik ondersteun haar ook bij andere taken. Alles verloopt via Helpper. Dat is voor mij belangrijk omdat ik daardoor verzekerd ben. En ik verdien er ook een klein centje bij, wat toch ook niet onbelangrijk is."

 
       Helpper      

Helppie Hilda

“Ik was op zoek naar iemand om boodschappen te doen en te gaan wandelen. Voor mij is het belangrijk dat de helpper in de buurt woont en dat ik kan kiezen hoeveel uur ze komt. Lydie, mijn helpper, komt iedere week."  

"Ik vertrouw haar omdat ze door Helpper gescreend werd. Mocht ze stoppen, dan ben ik zeker dat ik dankzij Helpper iemand nieuw vind."
 
                   

Hoe word ik helpper of helppie?

Als helppie geef je via het digitale platform Helpper aan waar en hoeveel hulp je per week wenst en betaal je eenmalig 10 euro om toegang te krijgen tot het platform. Ben je klant van Partena Ziekenfonds, dan hoef je deze inschrijvingskost niet te betalen. Voor de vergoeding van de hulp betaal je per half uur 4,5 euro. In deze vergoeding zitten meteen 2 verzekeringen inbegrepen, zowel voor de helpper als de helppie.

De betaling en administratie lopen allemaal zeer eenvoudig via Helpper. Ook helppers geven aan waarvoor ze kunnen worden ingezet en hoeveel tijd per week ze kunnen besteden. Zij worden door Helpper nog even gescreend. Zo kan de match tussen helpper en helppie optimaal worden gelegd. Bovendien verdien je als helpper 7 euro per uur en is je vergoeding dankzij de bijkluswet onbelast tot een maximum van 6.130 euro per jaar.

Meer weten? Bezoek de website van Helpper en werk mee aan een hechte buurgemeenschap!

Artikel tags:

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.