Huishoudhulp Cindy maakte de overstap naar Gezinszorg

Cindy Maes werkte al 16 jaar als huishoudhulp met Dienstencheques. Onlangs maakte ze de overstap naar huishoudhulp bij Partena en OZ Gezinszorg. En daar heeft ze nog geen seconde spijt van. “Het respect en de warmte die ik krijg van mijn klanten doet echt deugd.” 
Huishoudhulp Cindy maakte de overstap naar Gezinszorg

Een hart voor ouderen

Het was met een dubbel gevoel dat Cindy onlangs de overstap maakte. “Ik deed mijn werk graag, maar ik voelde ook dat mijn hart bij ouderen lag. Ik had als huishoudhulp al 2 oudere klanten en daar haalde ik heel veel voldoening uit.” Al had ze best wat hartpijn om afscheid te nemen van haar jarenlange klanten, ze voelde dat het de juiste beslissing was.

Cindy vond het ook heel fijn dat ze 2 van haar oudere klanten kon meenemen. “Naast die bestaande klanten kwamen er nieuwe bij. Ik kreeg van mijn verantwoordelijke een overzicht van wie ze waren, hoe oud ze zijn en wat hun situatie was op vlak van zorgbehoevendheid. Zo was ik op voorhand al wat op de hoogte.”

Luisterend oor

Qua taken veranderde er weinig, het enige verschil is dat Cindy nu enkel nog bij ouderen en zorgbehoevenden als huishoudhulp werkt. Dat kan mentaal soms pittig zijn.

 “Soms hoor ik wel erge verhalen bij mijn klanten, over de oorlog bijvoorbeeld. Mijn 2 oudste klanten zijn op korte tijd ook zorgbehoevend geworden, dat was voor mij wel zwaar. En ik voel dat het nu nog belangrijker is dat ik er ben voor hen, al is het maar om een luisterend oor te bieden. Liesbet, mijn verantwoordelijke, belt mij wel regelmatig om eens te horen hoe het gaat. Het is goed dat ik af en toe eens kan ventileren.”

"Ik krijg heel veel respect en warmte van mijn klanten. Ze zeggen letterlijk dat ze zo blij zijn met mijn hulp. Dat doet deugd."
Cindy Maes, huishoudhulp bij Partena en OZ Gezinszorg

Maar de moeilijke verhalen hebben ook een mooie kant. “Ik krijg heel veel respect en warmte van mijn klanten. Ze zeggen letterlijk dat ze zo blij zijn met mijn hulp. Dat doet deugd. Een van mijn nieuwe klanten zei onlangs nog dat ze me nu al niet meer kan missen, terwijl ik er nog maar een maand ga. (Lacht). Zoveel respect krijgen, dat doet mij wel iets.”

Lees ook

De beste zorg bij dementie

Ken jij iemand met dementie of ben je mantelzorger? Onze Dienst Maatschappelijk Werk kan heel wat voor je doen. Wij volgen ergotherapeute Katja de Cordt terwijl ze een zorgplan maakt voor Jossé en Maurice.

Waarom kiezen voor Partena en OZ Gezinshulp?

Ben je niet goed te been, lukt het huishouden niet meer goed of heb je extra verzorging nodig? Dan is Partena en OZ Gezinszorg er om bij te springen. Onze verzorgenden komen wekelijks of meermaals per week aan huis om te helpen in het huishouden, boodschappen te doen of om te helpen bij de verzorging. Maar wat is nu de meerwaarde van thuiszorg? Om een antwoord te vinden op die vraag, spraken wij met twee van onze klanten én hun verzorgenden.