Beweeg jij genoeg?

Jouw resultaat

Genoeg bewegen is makkelijker dan je denkt.
Kies de beweegtip die het best bij je past.

Samen koken

Schakel de kinderen in om te helpen koken. Geef ieder een taak op maat en breng zo het hele gezin op de been. Extra voordeel: veel kans dat de kinderen iets dat ze zelf hebben klaargemaakt met meer plezier opeten.

De truc met de wekker

Voor kinderen en jongeren wordt aangeraden om de schermtijd te beperken tot 2 uur per dag. Zet een kookwekkertje bij de tv, tablet of computer: rinkelt de bel, dan gaan ze iets actiefs doen.

Nieuwe huisregel

Wie betrapt wordt op zitten tijdens de tv-reclame, doet de volgende keer de afwas.

Voor de allerkleinsten

Bied je kind afwisselend ander speelgoed aan. Elk speeltje stimuleert een andere manier van bewegen.

Na-apertje

Ga voor je kind staan en maak een beweging. Je kind moet die beweging nabootsen. Jullie lachen, spelen en bewegen samen. En jekind leert z'n evenwicht in verschillende houdingen beter te bewaren.

Alles wat niet mag

Activiteiten die een beetje anders zijn dan anders, en die niet altijd 'mogen', scoren goed bij kinderen. Laat ze een kamp maken met alle kussens en dekens uit het huis. Of sta voor één keer een huppelparcours van washi tape toe op de woonkamervloer.

Wandelwagen aan de kant

Let erop dat je peuter of kleuter niet té lang in de wandelwagen zit. Laat je kind bijvoorbeeld de wandelwagen vooruit duwen: zo'n taak maakt het wandelen een stuk aantrekkelijker. Of laat je kind meegaan met de loopfiets terwijl jij wandelt.

Samen op expeditie

Ongetwijfeld leert je kind thuis en op school zorg te dragen voor het milieu. 'Vermom' een wandeling daarom eens als een echte expeditie: samen zwerfvuil rapen in de buurt geeft een korte wandeling een extra dimensie.

Assistent gezocht

Ga je boodschappen doen? Zet je kind dan niet in het stoeltje van de winkelkar. Laat het zelf een klein winkelwagentje rondduwen, of stuur een groter kind uit om items uit de rekken te halen.

Twee vliegen in één klap

Zoek samen met je tiener recepten voor gezonde tussendoortjes, en maak ze samen klaar, zonder aan de keukentafel te zitten, uiteraard!

Klussen op kindermaat

Bedenk een paar klussen waarbij de hulp van de kinderen goed van pas komt. Hang samen de was op buiten, was de auto, knap een tuinklus op,... Samen een lekker en gezond tussendoortje eten na afloop kan dienen als beloning.

Besef hoe vaak je stilzit

Een stappenteller vertelt je in detail hoe veel of hoe weinig stappen je per dag zet. Eerst misschien confronterend, maar eens je in beweging komt vooral motiverend: je meet je eigen vooruitgang exact op. En ja, jezelf belonen mag ook!

Onderbreek het zitten

Onderbreek lange periodes van zitten door even recht te staan of rond te wandelen. Eén onderbreking per half uur doet al wonderen. Gebruik bijvoorbeeld de reclame op tv als geheugensteuntje: tijd om recht te staan!

Niet kijken, maar luisteren

Ruil de tv af en toe in voor de radio. Muziek houdt je actiever en stimuleert beweging. Het huishouden doen op muziek, telt ook mee als beweging!

Leg schermen verder weg

Uit het oog is uit het hart: als je telefoon, tablet of laptop niet meteen binnen handbereik liggen, zul je er minder snel naar grijpen. Een eenvoudige truc, maar het werkt écht.

Rechtstaan kan ook

Bedenk deze week bij alles wat je zittend doet of dit ook niet (afwisselend) rechtstaand kan. Snij je groenten bijvoorbeeld rechtstaand, of lees het nieuws op je smartphone terwijl je rond de tafel wandelt.

Klein klusje? Doe het meteen

Er zijn buiten altijd klusjes te doen. Een raam dat een poetsbeurt kan gebruiken, een bloemperkje dat smeekt om een beetje aandacht... Begin eraan: je bent ermee in beweging, én je geniet achteraf dubbel van de voldoening dat die klussen eindelijk gebeurd zijn.

Plannen voor tuin, balkon of terras?

Wees je zittende zelf te slim af: neem plantjes die elke dag water nodig hebben. Ze dienen de hele zomer lang als herinnering om uit je zetel te komen.

Geen marathons, maar afwisseling

Een hele lijst tuinklussen op de agenda? Verspreid ze over de dag in plaats van uren aan een stuk bezig te zijn en dan uitgeput in de zetel te ploffen. Afwisselend zitten en bewegen is nog gezonder en je geniet tussendoor van een rustmomentje in de zon.

Draai mee met de zon

Is het stralend weer? Geniet dan zeker van wat rustmomentjes in de zon. Maar neem jezelf wel voor om elk half uur op een andere plek te gaan zitten of je stoel even te draaien. Zo onderbreek je het zitten op een gezonde manier.

Jeugdsentiment

Als kind was je er misschien al mee in de weer, maar ook nu blijft het een goed hulpmiddel om je buik- en rugspieren sterk te houden: de hoelahoep! Start met elke dag een paar minuutjes en bouw zo op. Je koopt een sportieve hoelahoep voordelig in de Partena Gezondheidshop.

Doe iets aan je schermtijd

Vervang om te beginnen één tv-avond per week door een andere activiteit: speel een spel met huisgenoten of vrienden, of maak een avondwandeling.

Beweegtaboe

Maak vanavond een lijstje met woorden die niet genoemd mogen worden. Wie ze wel uitspreekt, doet een rondje rond de tafel, gaat even de voordeur open en dicht doen, of springt 5 keer op en neer.

Buffetformule

Zet het eten vanavond niet op tafel, maar laat iedereen zichzelf bedienen in de keuken. Wie meer wil, zal moeten rechtstaan. Smaakt deze formule naar meer? Ook de drank hoeft niet op tafel te staan...

Helpen mag

Heb je een etentje met vrienden? En bieden je gasten aan om te helpen met afruimen en afwassen? Wijs niet af uit beleefdheid, maar laat iedereen meedoen. Zo krijgt de hele tafel de kans om even op te staan.

Smartphone leidt de dans

Wil iedereen per se zijn smartphone bijhouden tijdens het dinertje? Geen probleem, maar bij elke binnenkomende whatsapp schuif je allemaal een stoel door.

Rondje barbecue

Buiten eten met het gezin? Laat iedereen z'n portie zelf ophalen in de keuken of bij de bbq. Nieuwe portie? Dat wordt even rechtstaan.

Aperitiefje

Nee, er is niks mis met een spelletje pétanque bij het aperitief. Zo wandel je tenminste de tuin eens rond.

Dessert zoeken

Waarom zou je alleen met Pasen paaseieren in je tuin mogen verstoppen? Verstop het dessert of de koekjes bij de koffie ook op andere gelegenheden in je tuin. Een kleine zoektocht is altijd leuk.

Op afstand

Ga gerust in de achterste hoek van je tuin zitten. Het is er vaak het rustigst en dat geeft wat meer beschikbare beweging voor wie straks een drankje moet halen of naar het toilet moet.

Rondleiding

Maak er een gewoonte van om je gezelschap ergens tijdens het bezoek even rond te leiden in je tuin

Dansen maar

Dansen is niet alleen bewegen. Het verlicht ook je stressniveau en doet wonderen voor de sfeer in de huiskamer. Laat je kinderen de muziek kiezen en dans een nummertje met ze mee.

Beweegbingo

Kijken jullie met het hele gezin naar een tv-programma. Maak een beweegbingo: wie een bingo opmerkt op tv, staat om het eerst recht! Hilariteit verzekerd!

Koers met hindernissen

Tablet weg, tv uit: tijd voor een hindernissenparcours met lege melkbrikken en kussens.

Step-traplopen

Samen de trap op? Maak er een step-fitnessoefening van: twee stappen naar boven, eentje terug.

Kies voor games met beweging

Is je kind fan van computerspelletjes, moedig dan die spelletjes aan die beweging stimuleren. Samen een rondje bowlen op de spelconsole is ideaal bij slecht weer.

Operatie car wash

Warm weer? Vergeet de carwash, maar was de auto zelf, samen met de kinderen. Waterplezier verzekerd!

Hobby's als beweegmoment

Rij je op woensdag of in het weekend met de kinderen naar hun hobby's? Profiteer van een uurtje beweegtijd voor jezelf terwijl je kinderen voetballen of muziek spelen. Joggen kan, als je dat graag doet. Maar een wandeling is net zo goed.

Alfabet-wandeling

Leert je kind nieuwe letters of cijfers? 'Wandel' er om beurt eentje op de grond. Kan de ander de letter of het cijfer raden?

Volg je kind

Laat je kleine kinderen even los, dan wandelen ze ongetwijfeld met '1 been op de stoep, en 1 been in de goot'. Of ze huppelen elke trede bij een huis op en af. Volg het goede voorbeeld van je kind en je legt zo op creatieve wijze wat meer actief je kilometers af.

Fiets-wasstraat

Geef je kinderen emmer en spons en laat hen een fiets-wasstraat openen voor alle fietsen of steps van het gezin. Nadien samen, rechtstaand, een ijsje eten is de perfecte beloning.

Zorg voor afwisseling

Lees je graag boeken of kijk je graag tv? Fijn! Maar vergeet niet om tussendoor af en toe je benen te strekken. Wandel even rond na elk hoofdstuk, of leg de afstandsbediening van de televisie buiten handbereik.

Hak je schermtijd in stukjes

Gamen of internetten kan je vaak helemaal opslorpen. Zet een wekkertje dat je eraan herinnert om elk half uur even recht te staan. Je ogen kijken even weg en kunnen zo ontspannen. En je spieren schudden je lichaam weer wakker, waardoor het minder vetten opslaat.

Bewegen, maar dan light

Is joggen of fitnessen niks voor jou? Even een verfrissend rondje stappen in je straat of je woonwijk is ook bewegen!

Reclame voor eten? Nù bewegen!

Telkens er op tv reclame gemaakt wordt voor eten, doe jij een rondje rond de zetel. En ja, één keer een gezonde snack halen mag natuurlijk ook.

Smartphone-gymnastiek

Van Facebook naar je favoriete shopping-app? Of even het nieuws checken? Telkens je een nieuwe app opent op je smartphone, ga je even rechtstaan.

Bewegen doe je rechtstaand

Dat klinkt misschien vanzelfsprekend. Maar vooral in de fitnesszaal zit je bij veel oefeningen toch weer neer. Ga je sporten of bewegen, laat dan de zittende toestellen links liggen.

Ga naar buiten

In de tuin werken telt ook als bewegen. Stel de tuinklussen dus niet uit, maar beschouw ze als een weldaad voor je gezondheid. Heb je thuis geen buitenruimte? Er is ongetwijfeld een buurtpleintje of park bij je in de buurt. Wandel er even naartoe. Het helpt je ook om je hoofd even leeg te maken.

Social media gebruiken?

Dat doe je deze week alleen rechtstaand. Let ook op hoe je je nek houdt terwijl je dit doet. Te vaak en te lang je hoofd voorover gebogen houden, zorgt op termijn voor hoofd- en nekpijn.

Lezen en bewegen in één

Lees je graag een boek of tijdschrift in je tuinstoel? Vervang het door een audioboek of een podcast. Zo kun je makkelijk wandelen of fietsen terwijl je luistert.

Touwtjespringen

Misschien associeer je het met je kindertijd, maar het is eigenlijk een heel gezonde manier van intensiever bewegen. Hoeveel kun je springen zonder het touw te raken? Daag jezelf uit! Geen zin om te tellen? Laat het springtouw dat voor jou doen.

Stuur weer eens een echte verjaardagskaart

En ga die zelf in de postbus steken. Je maakt iemand blij met een kaartje, en met het wandelingetje naar de brievenbus doe je jezelf een plezier. Hou dit ook lang genoeg vol: probeer 4 kaartjes per maand zo te versturen.

Vintage-feestje

Installeer zoals in de jaren vijftig een drankkarretje wat verderop van de eettafel. Of maak een drankbuffetje in de keuken. Wie dorst heeft, moet wandelen.

Help je vrienden uit hun stoel

Etentje met vrienden bij je thuis? Vraag telkens iemand anders om te helpen serveren of afruimen. Je helpt er hun gezondheid mee vooruit.

Stoelendans

Een etentje met vrienden wordt snel een zitmarathon. Tenzij je je gasten vraagt om bij elk gerecht de benen te strekken en van stoel te wisselen.

Vriendendienst

Kan een vriend(in) of familielid hulp gebruiken bij verhuiswerken of een schildersklus? Ook die uren tellen mee als beweging: help je vrienden verder en zorg meteen ook voor jezelf.

Hoelahoep-wedstrijd

Wie van je vrienden kan er nog overweg met de hoelahoep? Daag elkaar uit voor een nieuw duur-record.

Zet je vrienden in beweging

Spreek af met vrienden rond de staande cocktailtafel, of maak samen een wandeling of een fietstocht. Da’s tijd voor elkaar, met een plus voor je gezondheid.

Waarom niet gaan wandelen?

Heb je een actieve job, dan lonkt de sofa natuurlijk meteen naar jou na de werkuren. Probeer één avondje sofa te vervangen door een wandeling met je huisgenoten: je zal merken dat je er sneller van tot rust komt.

Cocktailtafels

Iets drinken met vrienden kan ook rechtstaand. Of investeer in een cocktailtafeltje voor een gezonder, rechtstaand aperitief.

Combo-avond

Ga je in gezelschap naar een toneelstuk, film of concert? Ga dan nadien wat verderop iets drinken. Het wandelingetje tussendoor maakt de avond er extra ontspannend en niet iets gezonder op.

Excuus nodig om recht te staan?

Stel je gezelschap een spelletje 'kubb' of petanque voor. Met een aperitiefje erbij, krijg je gauw iedereen over de streep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekken en strekken

Zit je vaak lang achter de computer? Af en toe even rechtstaan en je spieren uitrekken is een goed idee. Zo voorkom je rug- en nekpijn. Die ontstaat namelijk door lange tijd in dezelfde houding te blijven zitten.

Staand werken

Doe je telefoontjes rechtstaand of wandelend: je doet je lijf er een plezier mee. Zijn er sta-tafels op je werk? Maak er gebruik van! Wissel zittend en staand werken af. Tijdens het zitten kan je een ergonomisch zitkussen gebruiken waarmee je zelfs al zittend je rug in beweging houdt.

Stap niet zomaar de lift in

De trap nemen in plaats van de lift is een bekende beweegtip. Maar misschien werk jij wel op de 8ste verdieping… Begin dan klein: neem de trap naar de eerste verdieping, en stap daar pas in de lift. Bouw dit geleidelijk op. Elke stap telt!

Meer dan één werkplek

Wissel zitten, staan en wandelen af op het werk. Gebruik de standing desks als die er zijn, doe je telefoontjes al wandelend, en ga eens aan een ander bureau zitten. Alles om te vermijden dat je de hele dag op dezelfde stoel aan hetzelfde bureau in dezelfde houding blijft zitten.

Het kan ook moeilijker

Natuurlijk stap je altijd naar de dichtstbijzijnde toiletten of koffiemachines? Maar waarom niet eens naar een andere verdieping gaan? Met de trap, natuurlijk!

Nieuwe taak, nieuwe houding

Klaar met e-mails lezen? Even rechtstaan. Document dichtgeklikt? Even glaasje water halen. Meeting afgerond? Volgende taak rechtstaand afwerken. Afwisseling is de boodschap!

Boodschappen nodig?

Verzet even je zinnen én kom in beweging: doe ze tijdens je lunchpauze in de buurt van het werk.

Verwen-momentje

Kies een dag uit waarop je je lunch buitenshuis gaat halen, te voet uiteraard.

De truc met de boterhammen

Met de auto naar het werk? Geen probleem. Maar laat wel je lunch in de auto liggen. Zo verplicht je jezelf om 's middags even te wandelen om je eten op te halen.

Half uurtje lopen

Je lunchpauze is een ideaal moment om wat intensiever te bewegen. Loop je graag? Een half uurtje joggen tijdens je middagpauze is een goed idee.

Een wandeling doet deugd

Lijkt het je niet haalbaar om het beweegniveau te halen van die sportieve collega? Laat je niet ontmoedigen, en hou je beweegdoelen haalbaar. Je hoeft je niet in het zweet te werken in de fitness. Een rustige wandeling tijdens je lunchpauze verdient evengoed een pluim!

Vergader rechtstaand

Sta ook tijdens een meeting af en toe op om je benen te strekken. Kijken je collega’s raar op, leg dan uit waarom ze je voorbeeld kunnen volgen. Of plan de volgende meeting eens rechtstaand.

Sla je lunchpauze niet over

Drukke dag? Laat je niet verleiden om je lunch over te slaan, of om te eten aan je computer. Dat is niet goed voor je vertering, en voor je energiepeil. Eet samen met je collega’s, of maak bij mooi weer een korte wandeling buiten.

Speeltijd

Spreek af met een collega met wie je vaak mails uitwisselt. Als je een mail van elkaar ontvangt, ga je even rechtstaan. Nog leuker als je in groep aan een project werkt!

Stimuleer het wandelen

Heb je inspraak in de organisatie op kantoor? Spreek af om prullenbakken of printers verderop te zetten. Zo verplicht je jezelf om recht te staan als je erheen moet.

Maak je eigen standing desk

Heb je een zittende job en geen standing desk ter beschikking? Maak er zelf eentje door een stapel stevige mappen of een stevige doos op je bureau te leggen. Een ideetje dat op kantoor zeker niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Sla je lunchpauze niet over

Drukke dag? Laat je niet verleiden om je lunch over te slaan, of om te eten aan je computer. Dat is niet goed voor je vertering, en voor je energiepeil. Eet samen met je collega’s, of maak bij mooi weer een korte wandeling buiten.

Top-idee verzekerd

Een paar groten der aarde bedachten hun beste ideeën al wandelend (Aristoteles, Beethoven, Obama, ...). Volg hun voorbeeld. Wandelvergaderingen zijn ideaal om te brainstormen: al wandelend ben je alerter en denk je gerichter na.

Samen joggen

Geen tijd om te lopen? Gebruik je middagpauze voor een kort looptochtje. Spreek op voorhand af met een collega: zo wordt het moeilijker om je plannen te laten schieten als je werkdag druk wordt.

Fietspoolen

Kun je jezelf er maar niet toe brengen om met de fiets naar het werk te gaan? Bekijk of je niet kunt aansluiten bij een fietsende collega. Het zal je helpen om 's ochtends toch die auto te laten staan.

Stappenrace

Vrienden of collega's met een stappenteller? Maak er een wedstrijdje van: wie op het eind van de week het hoogste aantal stappen heeft, verdient een beloning.

Luchtboksen en voetendraaien

Zet wat energieke muziek op en laat elke passagier om beurten een strofe luchtboksen. Tijdens de refreinen draait iedereen tegelijk mee met z'n voeten op de maat van de muziek.

Tel de rode auto's

Lange autorit voor de boeg? Laat je kinderen alle rode auto's tellen. Bij een tussenstop rennen ze evenveel keer rond de wagen als ze rode auto's hebben gespot.

Tussenstops maken het verschil

Langer dan twee uur onderweg? Probeer een tussenstop in te lassen. Tien minuutjes frisse lucht, wat beweging voor de kinderen, en het volgende uurtje in de auto gaat zo voorbij.

Samen op de trein

Lange rit voor de boeg? Als je dat traject met de trein aflegt in plaats van met de auto, kan je kind onderweg wat meer bewegen.

Mee op de speeltuin

Even een stop tijdens de auto-, trein- of vliegreis? Doe nu gewoon mee met de kinderen: klim zelf ook even op die schommel, of speel samen tikkertje.

Stoppen is rechtstaan of bewegen

Stop je tijdens een lange autorit voor een snack of om wat te drinken? Ga daar dan niet meteen aan tafel zitten, maar wandel een beetje rond en laat de kinderen wat spelen.

Fietstocht voor jou, is zitten voor je kind

Ga je fietsen met je kind in het zitje achterop? Elke minuut die jij fietst, brengt je kind al zittend door. Vergeet dus niet om af en toe te stoppen, en wat beweging voor hem of haar in te lassen.

Alles op wieltjes

Ga je ergens te voet heen, maar is je bestemming wat te ver weg voor je kind? Neem een step of loopfietsje mee. Zo bewegen jullie samen in hetzelfde tempo.

Instappen en wegwezen

Denk voor een daguitstap met de kinderen ook eens aan de trein. Voor je kind is zo'n treinrit alleen maar extra avontuur. Voor jullie samen betekent het een portie extra beweging.

Zelf stappen is beter

Draag jij je kind elke morgen de schoolpoort binnen en buiten? Probeer die reflex om te keren: neem je kleuter bij de hand en laat hem of haar zelf stappen.

Sta recht op de bus

Neem je het openbaar vervoer? Kies dan niet altijd om te gaan zitten. Korte afstanden met trein, tram of bus, doe je beter rechtstaand.

Zittende work-out

Zit je op tram, bus of trein? Zet je voeten op de grond met beide benen tegen elkaar. Druk je knieën én je bips tegen elkaar. Doe dat 20 keer.

Drink genoeg tijdens lange autoritten

Dat is niet alleen goed voor je gezondheid op zich; je gaat er ook overdadig stilzitten mee tegen. Je verplicht jezelf een rondje te stappen telkens je moet stoppen om te gaan plassen.

Minder met de auto? Beloon jezelf

Beloon jezelf door uit te rekenen hoeveel benzinekosten je bespaart als je de auto laat staan. En doe iets leuks met de centen die je uitspaart. Minder autorijden is vaak al goed voor een citytrip per jaar!

Blije buikspieren

Sta je stil in de file, rek dan even je armen uit tot aan het plafond van je auto. Rek intussen je buikspieren op en kantel je bekken. Doe dit vijf keer.

Stappen of fietsen

Werk je dichtbij huis of ga je naar de buurtwinkel? Ga voor korte trajecten zoveel mogelijk te voet of met de fiets.

Openbaar vervoer

Moet je verder weg zijn? Dan is het openbaar vervoer een optie. Zo vermijd je stresserende files, en je beweegt meer: je wandelt naar de haltes en staat daar even recht terwijl je wacht.

De combinatie-truc

Niet overtuigd van openbaar vervoer? Of is je bestemming niet bereikbaar met bus, trein of tram? Denk aan combinaties van vervoermiddelen. Neem de auto of de trein en neem een vouwfiets mee voor het laatste stuk van je traject. Of ga een stuk met de auto en neem daarna de tram of de bus, …

Auto met een plus

Is alleen de auto een optie, parkeer je dan wat verder van je bestemming af en wandel het laatste stuk. Je stappenteller zal er blij om zijn.

Fiets je happy

Wist je dat de fietsers zich beter in hun vel voelen dan autogebruikers, omdat ze meer bewegen? Naast de voordelen voor het milieu, bespaar je als fietser ook op je benzinekosten: goed voor een citytrip extra per jaar!

Laat de roltrap links liggen

Ga je met de trein of de metro, kies dan resoluut voor de trap in plaats van de roltrap of de lift. Samen onderweg met collega's of familie: lok ze mee de trap op.

Rechtstaand reizen

Neem je samen met collega's het openbaar vervoer, ga dan niet meteen op zoek naar een zitplaats, maar praat bij al rechtstaand.

Blije buikspieren

Sta je in de file? Rek je armen tot aan het plafond van je auto. Rek je buikspieren en kantel je bekken. Doe dit 5 keer.

Speel weldoener

Zitplaats bemachtigd op trein, bus of tram? Geef ze weg aan iemand die ze verdient.

Tussenstops maken het verschil

Langer dan een uur onderweg met je carpool? Probeer een tussenstop in te lassen. Stap uit, buig 5 keer door je knieën en wandel even rond.

Boodschappentaxi.

Moet je inkopen doen? Ga te voet naar de winkel, en vraag je partner om je te komen ophalen en samen de boodschappen naar huis te brengen.

Kies de sportieve route

Onderweg naar de fitness of de sportzaal? Spreek af om samen te voet of met de fiets te gaan.

Elke stap telt

Parkeer je auto wat verder van je bestemming en wandel samen naar je bestemming. Of stap met het openbaar vervoer een halte vroeger af.

De truc met de omweg

Ga je naar de winkel, neem een andere route dan gewoonlijk. Extra stappen is minder zitten.

Als-dan-plan

Ga je samen met je partner, gezin of vrienden ergens heen? Maak een als-dan-plan: 'als ik ergens heen moet, bekijk ik eerst of ik er te voet of met de fiets geraak'.

Zoek tips op maat

Nieuwe tips zoeken?

Wil je minder stilzitten? Kleine aanpassingen in je levensstijl maken een groot verschil voor je gezondheid.

In welke situatie wil je minder stilzitten?

 

Met wie wil je de beweegtips uitproberen?

 

Waar wil je meer bewegen?

 
 

De tips voor je uitgetest

Of je nu een koala, pinguïn, tijger of stokstaartje bent, het helpt altijd om te zien hoe anderen de tips ervaren. Vier Partena-medewerkers gingen de uitdaging aan.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena