Gezondheid en preventie

Apps voor je gezondheid

Naast gezondheidstesten helpen gezondheidsapps je om je gezondheid beter op te volgen. Hieronder sommen we enkele medische apps op die een enorme winst kunnen opleveren voor je gezondheid. Niet alleen om gezond te blijven, maar ook om een bepaalde ziekte op te volgen of om te revalideren. Daarom voorzien we een terugbetaling van apps die je arts voorschrijft of die goedgekeurd werden door MHealth.

MHealth: Alle veilige gezondheidsapps op één website

Gezondheidsapps kunnen een echte meerwaarde betekenen voor je gezondheid, op voorwaarde dat ze veilig, kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. Daarom heeft de overheid een kwaliteitscontrole ontwikkeld. Het controlesysteem van de overheid is nog in volle ontwikkeling. Er staan dan ook nog maar een paar goedgekeurde apps op de site. Maar dat zal gauw toenemen, want producenten en bedrijven kunnen hun mobiele toepassingen aanmelden om ze te laten beoordelen.

Fibricheck app: monitor je hartritme

Erkend door MHealth

De app Fibricheck kan helpen om voorkamerfibrillatie snel op te sporen. Dit is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is, en het hart ook onregelmatig klopt.

Fibricheck wordt gebruikt door cardiologen voor de opvolging van hartpatiënten. De app is zeer gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de camera en je hartslag wordt een minuut lang gemeten. Die gegevens worden doorgestuurd naar je arts die de meting vanop afstand volgt.

Na de gratis proefperiode is Fibricheck betalend.

Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 20 euro per medische app per jaar.

Syndo app: voor hartpatiënten

Erkend door Mhealth 

De Syndo-app is er voor patiënten met hartfalen of hartinfarct die acuut behandeld of opgenomen werden. Via de app kan je arts je toestand opvolgen, krijg je meldingen wanneer je je medicatie moet nemen, en tips voor een gezonde levensstijl. Je communiceert ook met je persoonlijke gezondheidscoach.

Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 20 euro per medische app per jaar.

moveUP: gepersonaliseerde revalidatie

Erkend door MHealth

Na de plaatsing van een heup- of knieprothese kan je chirurg of kinesitherapeut je aanbevelen om gebruik te maken van de revalidatieapp moveUP. Hiermee ontvang je dagelijks een gepersonaliseerd revalidatieprogramma en word je continu opgevolgd door een gespecialiseerd medisch team, ook tijdens het weekend en in het buitenland. Reeds 17 ziekenhuizen werken met moveUP, en patiënten zijn voor meer dan 90% tevreden over deze manier van opvolging.

NIEUW! MoveUP stelt de app gedurende de COVID-19-crisis ter beschikking van alle kinesisten en chirurgen om de continuïteit van de zorg te garanderen!

Heb je in 2020 een heup- of knieprothese gehad, of werd die uitgesteld door COVID-19, dan kom je hiervoor in aanmerking. Dankzij de app kan jouw kinesitherapeut jou een gepersonaliseerde dagelijkse begeleiding met oefeningen geven, en antwoorden op jouw vragen via de chatfunctie. Interesse? Contacteer jouw chirurg of kinesist, of stuur een e-mail naar hello@moveup.care.

Partena Ziekenfonds voorziet een eenmalige terugbetaling van 20 euro per medische app per jaar.

SkinVision app: controleer huidvlekjes

Erkend door Mhealth

Partena Ziekenfonds vindt het belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten kunt houden. Daarom ondersteunen we de SkinVision app. Daarmee weet je binnen 30 seconden of een plekje op je huid verdacht is of niet.

Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling van 20 euro per medische app per jaar.

Selfservice via MijnPartena

Partena Ziekenfonds is er voor jou, op elk moment van de dag. Kleefzegels nodig, documenten opvragen of terugbetalingen berekenen? Via MijnPartena is het zo gebeurd, ook buiten de kantooruren.

mijnpartena online service
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena