Meldpunt voor suggesties of klachten

Partena Ziekenfonds biedt je graag de best mogelijke service. Daarom luisteren we ook graag naar je suggesties, klachten en opmerkingen. Zo kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren, en fouten in de toekomst vermijden.

Suggestie of klacht? Partena luistert!

Ben je tevreden over onze service, of net niet? Heb je suggesties om onze werking te verbeteren? Heb je een klacht over de behandeling van je dossier? Werd je onvriendelijk behandeld door een medewerker? Laat het ons weten: we gaan graag samen met jou op zoek naar de beste oplossing.

Zo meld je ons vragen, bedenkingen of klachten

1. Praat met een medewerker 

Suggesties, bedenkingen en klachten over de dagelijkse werking van het ziekenfonds, of over het beheer en uitvoering van de verzekeringsproducten Hospitalia, Dentalia Plus en Medicalia bespreek je bij voorkeur rechtstreeks met onze medewerkers. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij horen graag wat je van onze dienstverlening vindt en zoeken met jou naar een oplossing.

2. Vul het klachtenformulier van Partena in

Geraak je er alleen via een gesprek niet uit, dan kun je officieel klacht indienen bij Partena Ziekenfonds via ons online klachtenformulier of via een brief naar Partena Ziekenfonds – klachten, Sluisweg 2, 9000 Gent. We garanderen dat elke klacht op een efficiënte en doeltreffende manier geregistreerd, behandeld en beantwoord wordt. 

  • Vermeld welke initiatieven je al ondernomen hebt om je klacht op te lossen. Vul het klachtenformulier dus pas in nadat je een medewerker hebt gecontacteerd over je klacht.     
  • Eens we je klacht ontvangen hebben, mag je binnen de 5 werkdagen een antwoord verwachten. In elk geval geven we een antwoord binnen de 30 dagen, de termijn opgelegd door de overheid.
  • Elk bericht is vertrouwelijk. We bekijken het met respect voor je privacy. We vragen je contactgegevens zodat we je kunnen bereiken om waar nodig meer uitleg te vragen.
  • Onze klachtencoördinator doet jaarlijks aanbevelingen om onze dienstverlening continu te verbeteren en problemen in de toekomst te vermijden.

3. Werd je klacht ontoereikend beantwoord? Richt je tot volgende instanties:

Klacht over de wettelijke ziekteverzekering, de aanvullende verzekering of een andere klacht? 

  • Dien een schriftelijke klacht in bij de klachtendienst van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Gebruik hiervoor het online klachtenformulier, stuur een e-mail naar complaints@mloz.be of stuur een brief naar Complaints Manager, Lenniksebaan 788 A in 1070 Brussel. Meer info op www.mloz.be/nl/contact
  • Raak je er na overleg met de Complaints Manager nog niet aan uit? Dan kun je terecht bij de Controledienst voor de ziekenfondsen (CDZ) via de site van CDZ.

Klacht over de verzekeringen Hospitalia, Dentalia Plus of Medicalia?

Neem contact op met de Ombudsman van de Verzekeringen, De Meeûssquare 35 in 1000 Brussel via info@ombudsman.as, T. 02 547 58 71, www.ombudsman.as of de rechtbank van eerste aanleg.

Bescherming van je privacy

Specifieke vragen over de bescherming van je persoonlijke gegevens, kun je melden via deze pagina.

Suggestie of klacht?

We ontvangen graag je mening, suggesties of eventuele klachten. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena