PressRoom

Tapijten gevaarlijker dan auto

18 april 2017

Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Een aantal dat waarschijnlijk nog hoger ligt aangezien heel wat valincidenten niet worden gemeld, bijvoorbeeld uit angst om opgenomen te worden in een woonzorgcentrum. Volgens Isabel Scheerlinck, ergotherapeut bij Partena Ziekenfonds is dit een onderschat probleem: “Tijdens de week van de valpreventie, van 24 tot en met 30 april, willen we niet enkel de valproblematiek bij ouderen aankaarten; we willen ook aanbevelingen delen om woningen ‘val-vrij’ te maken. Een van de grootste boosdoeners zijn tapijten waarbij opkrullende hoeken het struikelblok bij uitstek zijn. Enkele kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil betekenen voor thuiswonende ouderen.”

Geneesmiddelen 150 miljoen besparingen mogelijk

28 februari 2017

Wat als… we geneesmiddelen waarvoor een alternatief bestaat, zouden vervangen door generieken of kopieën? Het zou de sociale zekerheid een besparing van 150 miljoen euro kunnen opleveren. Voor de patiënten gaat het om 55 miljoen. Een aanzienlijk budget dat zou kunnen dienen voor de terugbetaling van (vaak erg dure) innoverende  geneesmiddelen. Een nieuwe studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen toont aan dat het aantal voorschriften voor generische geneesmiddelen en kopieën stijgt in België, maar niet genoeg om de vergelijking met onze buurlanden te doorstaan. 

"Goesting": een uniek project van Partena Hulp in huis om vluchtelingen op te leiden tot poetshulp

"Goesting": een uniek project van Partena Hulp in huis om vluchtelingen op te leiden tot poetshulp

16 februari 2017

Wist u dat huishoudhulp een knelpuntberoep is? Partena Hulp in huis is dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe huishoudhulpen. Ervaring is niet noodzakelijk, maar 'goesting' om erin te vliegen des te meer! Zo startte Partena met een pilootproject in samenwerking met VDAB Antwerpen: een doorgedreven taal-en praktijkopleiding voor erkende nieuwkomers en vluchtelingen. Wie de opleiding met succes zou volbrengen, kreeg een contract van onbepaalde duur aan het einde van de rit. Vandaag zijn alle negen cursisten afgestudeerd en gaan ze aan de slag bij Partena. 

Epileptici slikken jaarlijks 12 verschillende geneesmiddelen

9 februari 2017

Antidepressiva,  antihypertensiva, pijnstillers… Epilepsiepatiënten nemen jaarlijks gemiddeld 12 verschillende geneesmiddelen tegen onder andere de vele chronische ziektes waaraan ze lijden. Maar epilepsie heeft nog andere gevolgen: bijna 1 op de 3 epileptici is minstens één jaar arbeidsongeschikt en is jaarlijks gehospitaliseerd gedurende gemiddeld 40 dagen. Met het oog op de Internationale Dag voor Epilepsie (13 februari) publiceren de Onafhankelijke Ziekenfondsen de meest volledige studie tot nu toe over epilepsie in België. 

Onafhankelijke ziekenfondsen Partena en Securex gaan samen vanaf 1 januari

27 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 sluit de ziekenfondstak van de groep Securex aan bij Partena Ziekenfonds, Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Voor de activiteiten in Franstalig Brussel en Wallonië bundelt Securex de krachten met zusterbedrijf Partenamut. Door deze fusie willen de ziekenfondsen inspelen op de groeiende uitdagingen en de toegenomen regionalisering van het gezondheidsbeleid. 

Open brief: van ziekenfonds naar “gezondheidsfonds”

28 november 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde “Toekomstpact” over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.   De komende jaren zullen de ziekenfondsen evolueren naar zogenaamde gezondheidsfondsen. Wat houdt dit juist in? 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena